Scaramucci: Trump megbuktatására játszanak a Fehér Házban

Először nyilatkozott távozása óta Anthony Scaramucci, a Fehér Ház volt kommunikációs igazgatója, aki mindössze tíz napot töltött hivatalában. Az ABC News vasárnapi műsorában nem kevesebbet állított, minthogy Wasingtonban, sőt, magában a Fehér Házban is bizonyos „elemek” Donald Trump elnök megbuktatását tervezik.

„Mi történi Washingtonban… az elnök nem a politikai elit képviselője, szóval valamilyen okból úgy döntöttek, hogy ki akarják dobni” – mondta Scaramucci. Amikor megkérdeztlék tőle, pontosan kikre gondol, azt felelte, már megnevezett néhány nevet, és stratégiai változások is történtek, de szerinte az elnöknek több, hozzá lojális embert kellene bevonnia, ha végre akarja hajtani a programját.

Scaramucci kívülállóként került a politikába, befektetői bankár volt, mielőtt Trump felkérte kommunikációs igazgatónak. Munkáját a sajtónak szivárogtató – ezzel az elnöki adminisztráció munkáját alaposan megnehezítő – munkatársak, sőt, igazából a teljes kommunikációs stáb kirúgásával akarta kezdeni.

Pechjére egy olyan újságírótól követelte mocskos szájjal a forrás megnevezését, aki felvette a beszélgetést. Ebben előbb Reince Priebus kabinetfőnöknek támadt neki, akit „paranoid skizofrénnak” minősített, majd válogatott trágárságokat mondott Steve Bannon elnöki főtanácsadóról is, aminek lényege az volt, hogy Bannon igazából csak magával törődik, nem az elnököt szolgálja. Ez már sok volt az elnöknek is, tíz nap után felmentette.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »