Schmidt Mária lapja Matolcsy Györgyöt választotta az év emberének

Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökét nevezte meg a 2017-es év embereként a Figyelő. A Schmidt Mária történész-üzletasszony érdekeltségébe tartozó lap a méltatás szerint „a 2010-es évek elején végrehajtott gazdaságpolitikai fordulatot és annak eredményét” díjazta. 

A Figyelő cikke szerint az év emberét a szerkesztőség választotta, de arról nem írnak, ez hogyan zajlik, illetve hogy voltak-e más jelöltek is. A lapban több ismert ember is megszólal, és méltatja az MNB elnökét, például Patai Mihály, a Magyar bankszövetség elnöke, akinek budai lakásában állítólag egy időben Matolcsy és barátnője (ma már felesége) lakott.

A csütörtökön megjelent lapszám interjút is közöl a jegybankelnökkel, aki úgy számol: az infláció 2019 közepén érheti el a 3 százalékos szintet, de ehhez szükség van az alapkamat történelmi mélyponton tartására. A forint gyengesége szerinte relatív, a lényeg, hogy stabil az árfolyam. Az eurócsatlakozáshoz pedig Matolcsy szerint az szükséges, hogy „kellően szűk” legyen a rés az eurózóna és a hazai gazdaság közt. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »