Seres Mária gyilkolni akar?

Seres Mária gyilkolni akar?

Már azon is megdöbbentem, hogy az SMS milyen negatív kampányt folytatott a választások előtt: a reklámokban szomorú arcok, kiégett emberek, búskomorság, negatívum… Minden rossz… Stb… Ezeket lehetett látni Seres Mária kampányfilmjeiben. Persze, értem én az elkeseredettséget, de ahogyan már számtalanszor leírtam, elmondtam, most is ismételnem kell: ha ellene vagy, mellette vagy! Vagyis mindig azt erősíted a gondolataiddal, amire koncentrálsz – Seres Mária pártja szinte mindig csak a rosszra koncentrál, alig hallottam tőlük még pozitívumokat – főleg, csak frázisokat. Ez sajnálatos. Annál is inkább, mert vannak pozitív példái! Ott van Mátraverebély, ami úgy tudom, egy nagyon jól működő kis falu…

A kampány után nem lepett meg az újabb agyrém: a www.halalbuntetest.hu weboldal és a “Halálbüntetést?” facebook-os csoport. Egy bejegyzésre lettem figyelmes: “Több ezrek élnek át fájdalmat úgy, hogy nem szolgáltak rá!” – aki ebben hisz, nem tud semmit a világ működéséről. Ha végre már óvodától tanítanák az iskolákban az ok okozat összefüggéseit, akkor sokkal kevesebb gyilkos ember lenne a világon. Mindjárt rátérek, miért.
Én komolyan gondolom, hogy minden ember azt kapja, amit megérdemel. Még az ártatlanok sem ártatlanok. Lehet, hogy ebben az életükben nem gyilkoltak, de korábban talán igen. Az oldalon felsorolnak példákat: hasba lőtte a terhes anyát, fél liter pálinkáért ölt, stb…

Aki meggyilkol valakit – mondjuk hasba lő egy anyát -, az maga is meg fogja mindezt tapasztalni. Egy következő életében anya lesz, akit hasba lő majd valaki. Egy másik életében meg nem születő magzat lesz. Egy harmadik életében az az apa lesz, akinek a feleségét várandósan hasba lövi valaki… Tetszenek már érteni, mi miért történik?
Seres Mária gyilkolni akar? Csak tessék! Oda fog majd állni a villamosszékhez, vagy a kötélhez, és maga fog meggyilkolni egy gyilkost? Hurrá! Ahány embert megöl majd így, annyiszor kell majd ezt önmagának is megtapasztalnia. Megoldás? Nem!
A gyilkosság újabb gyilkossághoz vezet – azt cselekedjétek másokkal, amit szeretnétek, hogy veletek is cselekedjenek! – ugye ismerős szavak? Nem én találtam ki.
Milyen társadalmat akar az felépíteni, aki a gyilkosságra gyilkossággal felelne? Biztosan erre van szükség a világban és Magyarországon?

Hírdetés

Természetesen értem én az elkeseredettséget és a célt: az elrettentést. De valóban ez a megoldás?
Nem az lenne inkább a megoldás, hogy felismerjük az ok okozat törvényét, és úgy nevelünk fel egy új generációt, hogy ezt alaposan megtanítjuk nekik? Azt hiszem, a világ ettől változna meg igazán – nem a halálbüntetés visszaállításától.

És ez nem valami buddhista vagy keresztény maszlag. Ez a törvény – a világegyetem törvénye. Aki ma nem ismeri fel, hogy új tudatosságra van szükség, s nem a középkorba kell visszalépni a törvénykezéssel – az nem old meg semmit -, az alkalmatlan vezetőnek vagy politikusnak. Igaz, ettől még a többi sem lesz alkalmasabb.

Tudom, hogy nem Seres Mária a legrosszabb a palettán – ő a kevésbé rossz. Sajnos még nála sincsenek sokkal jobbak. Szomorú, hogy csak ennyire futja Magyarországtól.

Both Gábor – 2014. május 19.


Forrás:emberiseg.hu
Tovább a cikkre »