Seszták exminiszterhez kapcsolódik a kigyulladt raktárépület tulaja

Seszták exminiszterhez kapcsolódik a kigyulladt raktárépület tulaja

A Ramiris Europe Kft. raktárépülete gyulladt ki és égett porig – számoltunk be mi is reggel az angyalföldi tűzesetről. Korábban az Átlátszó írt ennek a cégnek az offshore ügyeiről, az ellene folytatott nyomozásról és kapcsolatáról Seszták Miklós korábbi fejlesztési miniszterrel.

A Ramiris Europe Kft., melynek többségi tulajdonosa az Opten cégadatbázisa szerint december óta egy Cipruson bejegyzett cég, a Pyrosco Holdings Ltd., még 2012-ben adott 66,5 milliós kölcsönt a Seszták Miklós volt nemzeti fejlesztési miniszter által tulajdonolt Ramiris Auto Kft.-nek. A Ramiris Europe ügyvezetője ebben az időben Sándor Kornél volt, aki osztálytársa volt Orbán Viktor miniszterének. A Pyrosco Holdings sem áll távolt az ex-minisztertől: az offshore cég kézbesítési megbízottja Sándor Boldizsár, aki testvére Seszták osztálytársának.

A Ramiris-cégcsoport ellen még 2007-ben folytatott titkos nyomozást a Vám- és Pénzügyőrség. Akkor azt írta a HVG, a fantomcéghálózat kapcsán „17 milliárd forintos pénzmosást, s benne banki közreműködést gyanítanak”.  Az áfacsalási hálózat központja a Ramiris Rubin Zrt. volt, a hetilap szerint a „Budapestre, illetve a fővároshoz közeli raktárakba érkező elektronikai cikkek egy részét ugyanis Szerbiába exportálták, ám csak papíron, mivel az áru a szabadkai vámszabad területen, offshore cégeknél landolt. Utóbbiak átpapírozták, mintha Horvátországon, Szlovénián és Ausztrián keresztül Szlovákiába és Romániába vinnék azokat tovább, ám végül visszahozták Magyarországra, s itt adtak túl rajtuk”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »