Soha ennyi utast nem szállított még a Wizz Air

Soha ennyi utast nem szállított még a Wizz Air

Tavaly rekordszámú, több mint 28 millió utast szállított a Wizz Air, mintegy 24 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Tavaly rekordszámú, több mint 28 millió utast szállított a Wizz Air, mintegy 24 százalékkal többet, mint 2016-ban. Az elmúlt évben 14 vadonatúj repülőgép csatlakozott a Wizz Air flottájához: a 13 Airbus A321-essel és egy Airbus A320-assal a flotta így már 88 gépet számlál. Az új repülőgépeknek köszönhetően a társaság 600 közvetlen munkahelyet teremtett, így a Wizz már több mint 3500 szakembert foglalkoztat 15 ország 27 repülőterén, beleértve a két legújabb Wizz bázist: London Lutont az Egyesült Királyságban és Várnát Bulgáriában. A Wizz tovább bővítette útvonalhálózatát, hét újabb repülőtérrel és több mint 100 új járattal, így már közel 600 útvonalon kapcsolja össze 44 ország 145 célállomását.

Egy másik fontos mérföldkő volt az év folyamán, hogy a Wizz Air aláírta eddigi legnagyobb repülőgép-megrendeléséről szóló megállapodását az Airbusszal, 146 új Airbus A320neo típuscsaládba tartozó repülőgép megvásárlásáról. Amennyiben a Wizz Air részvényesei jóváhagyják az új rendelést, a légitársaság már megrendelt Airbus-gépeinek száma 282-re növekszik, amellyel a Wizz 2026-ig biztosítja az új gépek érkezését. Ezáltal a légitársaság tovább növekedhet, miközben folyamatosan megújítja Európában az egyik legfiatalabbnak és leghatékonyabbnak számító flottáját.

Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air jelenleg két magyarországi bázist üzemeltet Budapesten és Debrecenben összesen 11 repülőgéppel.

Az elmúlt évben a a légitársaság több mint 4,4 millió utast szállított alacsony viteldíjú magyarországi járatain, ez éves szinten 18 százalékos növekedést jelent.

Az év folyamán a Wizz 17 új útvonalat indított Magyarországról, és egy repülőgéppel bővítette budapesti bázisát.

Folytatva erős növekedését, a Wizz Air 2018-ban 5,7 millió ülőhelyet kínál hazai járatain, ez 24 százalékkal több, mint az előző évben. A tavasszal Budapestre érkező két új A321-es repülőgép a Wizz Air magyarországi flottáját 14 gépre növeli – ebből egy Debrecenben állomásozik – és ezáltal a légitársaság hazai munkatársainak létszáma mintegy 830 főre növekszik, beleértve a fedélzeti, és az irodai pozíciókat egyaránt. A magyarországi Wizz hálózat jelenleg 74 útvonalat számlál 31 országban, összesen 69 úticéllal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent Európában és a kontinensen túl.

– mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »