Soha nem találná ki, kinek a pártjára állt Szijjártó szerint az osztrák elnök

Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök úgy véli, hogy Ausztriának Emmanuel Macron francia elnök és nem a V4-ek oldalára kell állnia, mivel szerinte a visegrádi országok semmi izgalmasat nem kínálnak Európának.

Szijjártó Péter sajnálatát fejezte ki, hogy az osztrák államfő Soros György (sic!) és a migránsok oldalára állt. A külgazdasági és külügyminiszter így reagált vasárnap arra, hogy a Profil című politikai hetilap interjút közölt Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnökkel, aki a cikk szerint védelmébe vette George Sorost. A zsidó spekuláns már volt nála vendégségben a Hofburgban.

Az osztrák szövetségi elnök kifejtette, hogy Ausztriának Emmanuel Macron francia elnök és nem a V4-ek oldalára kell állnia. "A visegrádi országok semmi izgalmasat nem kínálnak ugyanis Európa számára, pedig – Orbán Viktort is beleértve – rendkívül intelligens politikusaik vannak".

Hírdetés

Az államfő szemében George Soros a civil társadalom képviselője, emberbarát, aki milliókkal támogatta az egyetemeket, valamint a demokráciát szolgáló ngo-kat. Hangsúlyozta: sokan vélik úgy, ahogyan a milliárdos, hogy Európa demográfiai gondokkal küzd, és rá van szorulva a bevándorlásra. Van der Bellen hozzátette: lényegesnek tartja a migránsok integrációját, mert különben 10-20 év múlva visszaüt a probléma. Vagyis megfelelő végzettséghez, illetve álláshoz kell juttatni őket, és főként a gyerekekért kell sokat tenni – közölte a lap.

Szijjártó Péter szerint az osztrák államfő téved, "Soros György nem az európai embereket képviseli, hanem a migránsokat, és legfőképpen a saját érdekeit tartja szem előtt". Ilyenek a spekulánsok – fogalmazott a miniszter, kiemelve: a magyar kormány megvédi Magyarországot "Soros Györggyel és csatolt részeivel szemben, ugyanis Soros György migránsokat, káoszt és rombolást hagy maga után".

A zsidót – a valós problémát gyáván eltussolva – csak "györgyőző" (mintha a magyarsághoz bármi köze lenne – a szerk.) miniszter szavazói szintjére leegyszerűsítve azt mondta: Alexander Van der Bellen egy migránsokkal elárasztott Ausztriát szeretne, erről – mint megjegyezte – "majd számoljon el az osztrák választóknak".

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »