Soros, a megaspekuláns ausztriai hálózata

Soros, a megaspekuláns ausztriai hálózata

Még mielőtt belevágnánk a cikk ismertetésébe, egy figyelmeztetés olvasóinknak. Mintha nem lenne elegendő a George Soros valódi természetét bemutató, minden probléma nélkül elérhető cikkek száma, a jobboldalon keringtetnek jó pár álhírt.

Ezek közül az utóbbi időben kettő bukkan fel a leggyakrabban. Az egyik egy olyan tavalyi álhír, miszerint Kurz kancellár kitiltatta Soros szervezeteit Ausztriából. Egy szó nem igaz belőle. A másik pedig a jobboldali levelezőcsoportokban jó néhány hete megpörgetett álinterjú Sorossal.

Az ilyen kamucikkek kiszűrésének egyik igen egyszerű módszere az, ha megnézzük, ott van-e az eredeti forrás, és amennyiben igen, rákattintunk. Ha az „valahogyan” nem nyílik, akkor a tartalom is annyit ér. Semmit. Ilyenkor azzal se elégedjünk meg, ha olyan magyar nyelvű forrásra utal a link, ahol a „cikk” eredetijére nincs forrás megadva, vagy pedig csak az állítólagos forrást jelentő hírportálnak a főoldalát adja meg, de nem magát a keresett cikket. Az se terelje el a figyelmünket, ha az ilyen álhíreket nyolc felkiáltójellel, hol pirossal, hol csupa nagybetűs, kövér betűtípussal írt szövegelemekkel akarják „vonzóbbá” tenni.

Akkor most nézzük ezt a cikket, amelynek a forrása természetesen a cikk alján megtalálható.

Hírdetés

A cikk a bevezetőjében emlékeztet arra, hogy Soros néhány hónappal ezelőtt 15 milliárd dollárt utalt át az amúgy is borzalmasan gazdag Nyílt Társadalom Alapítványai számára, ezt pedig nem az emberbarátság motiválta, hanem az adóelkerülés.

A szakértők szerint Soros legalább 100 milliárd dollárt parkoltat adóparadicsomokban. Ezzel az összeggel három éven át tudná kifizetni az összes ausztriai nyugdíjat vagy ellátni a 2011 óta tartó szíriai konfliktus menekültjeit, de nem ez az ő érdeke.

Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/soros-megaspekulans-ausztriai-halozata

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »