Soros Györgyöt kitiltaná a kormány az országból?

Soros Györgyöt kitiltaná a kormány az országból?

Hiába ábrándozott hangosan Németh Szilárd, nem lehet kitiltatni Szél Bernadettet a parlament nemzetbiztonsági bizottságának üléséről.

A Fidesz ezt belátva más módszert választott az LMP-s kormányfőjelölt eltávolítására. A kormánypárt kedden közleményben jelentette be, hogy addig nem támogatják a „Soros-terv” tárgyalását a bizottsági ülésen, amíg Szél is ott lehet – az LMP-nek így más tagot kellene jelölnie.

A Fidesz szerint azért döntöttek így, mert elfogadhatatlan, „ha Soros György és szervezetei tevékenységével kapcsolatosan a Soros György által támogatott, migrációt segítő szervezet korábbi programszervezője kap tájékoztatást”.

Ezzel arra utalnak, hogy Szél Bernadett 16 évvel ezelőtt, 25 évesen négy hónapig programvezető volt a  Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületnél, az emberi jogi szervezet pedig a Soros Alapítványtól is fogadott el támogatást.

Másrészt a Fidesz arra hivatkozik, hogy Szél tavaly egy olyan szakértőt javasolt a bizottság számára, akinek átvilágításakor kockázati tényezők merültek fel. Hogy ki ez a személy és milyen nemzetbiztonsági kockázatokat találtak nála, arra a kormánypárt már nem tért ki.

Megkerestük az LMP-t és Szél Bernadettet, hogy reagáljanak a Fidesz szavaira: írásos és szóbeli választ sem kaptunk, azonban a párt sajtóosztálya szerint Szél Facebook-bejegyzésben fog válaszolni a közleményre. Ha ez megtörténik, frissítjük cikkünket. 

http://mno.hu/

Összeollózott jelentések

A kormánypárti ultimátumra magyarázat lehet, hogy Szél tavaly decemberben alapos beszámolót kért az állítólagos Soros-hálózat működéséről az Alkotmányvédelmi Hivataltól, de elmondása szerint csak egy olyan jelentést kapott, amit a napi sajtóból is összeollózhattak volna, a kapott adatok titkosítását pedig fel kellene oldani.

http://mno.hu/

A decemberi ülés után a fideszes alelnök, Németh Szilárd kifejtette, hogy Szél pletykafészekké változtatta a bizottsági ülést.

Némethnek egyébként arra is lenne megoldása, ha Szél mégis megjelenik a „Soros-terv” tárgyalásán: valamennyi fideszes bizottsági tag kivonul az ülésről – mondta el a PestiSrácoknak.

Kitiltani Sorost, lekapcsolni az LMP-t?

A kabinetnek más eszköz is lehet a kezében Szél büntetésén kívül: a baráti médiummá gyúrt Origo értesülése szerint szerdán olyan javaslatot készülnek megtárgyalni, ami elvileg lehetővé tenné Soros György kitiltását az országból – bár ez Pintér Sándor szerint is alkotmányba ütközne.

A javaslatban pedig a kormánypárti sajtóban rendszeresen Soros-bérencként emlegetett Szél Bernadettre és az LMP-re is kitérhetnek: a 24.hu cikke szerint Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden már arról beszélt, hogy a „Soros-hálózat” be akar avatkozni a magyar választási kampányba, hogy „a Fidesz–KDNP helyett egy bevándorláspárti kormányt juttasson hatalomra”.

Ugyanezt a nézőpontot hangoztatja Németh Szilárd is, amikor azt fejtegeti, hogy Soros úgy akarja végrehajtani tervét Európában, hogy az Orbán-kormányt leváltva a saját bábkormányának adná a kezébe a kormánybotot – egy olyan kabinetnek, amelynek Szél Bernadett is részese.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »