Sorosék mozgósítottak Bukarestben

Gabriela Firea egyébként meglepően magabiztos győzelmet aratott a legutóbbi főpolgármesteri megméretésen.

A „sorosista propagandagépezettel” és annak „lefizetett médiaorgánumaival” magyarázta Bukarest főpolgármestere a Simona Halep teniszcsillag hazaérkezésekor történt botrányt.

A jelenlegi legnépszerűbb román sportolót mintegy húszezer szurkoló ünnepelte a bukaresti Nemzeti Arénában a párizsi Roland Garros tenisztornán aratott győzelme után, de amikor Gabriela Firea városvezető üdvözölte Halepet, óriási füttykoncert és pfujolás tört ki a stadion­ban. A főpolgármester ezt követően sie­tősen távozott az eseményről.

Később a Facebook-oldalán osztotta meg véleményét a történtekről, s jól előkészített akciónak nevezte az ellene irányuló megnyilvánulást. „Hatalmas volt a mozgósítás. Percről percre lendületes munka folyt. Reggel óta azonban a sorosista propagandagépezet és annak lefizetett sajtóorgánumai kompromittáló akciót indítottak az esemény ellen álhírekkel és rosszindulatú kommentárokkal. Még az sem számított nekik, hogy Simona Halep egyedi pillanatát árnyékolják be” – idézte a Maszol erdélyi hírportál a főpolgármestert, aki azt is nehezményezte, hogy „a gyűlölet és megosztottság fesztiváljának” gyermekek is részesei voltak. Firea egyébként korábban Soros György által pénzelt szervezeteknek nevezte azokat a civileket, akik a fővárosi közgyűlésen tiltakoztak intézkedései ellen.

Hírdetés

Dan Andronic ismert román újságíró szerint ugyanakkor a hétfő este történtek nem feltétlenül Soros György pénzéről szólnak, sokkal inkább egy természetes szurkolói megnyilvánulásról. Mint az Evenimentul Zilei napilap szerkesztője fogalmazott, az emberek ilyen eseményekkor a sportolót akarják ünnepelni, és zavarja őket, ha a politikum ebbe beleavatkozik.

Gabriela Firea egyébként meglepően magabiztos győzelmet aratott a legutóbbi főpolgármesteri megméretésen, s a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) egyik legnépszerűbb politikusának számít. Egyes felmérések szerint a PSD szimpatizánsainak köré­ben támogatottsága magasabb, mint a pártelnök Liviu Dragneáé. Elemzők nem zárják ki, hogy a televíziós újságíróból lett politikus, majd városvezető lesz a kormánypárt jelöltje – s várhatóan Klaus Iohannis kihívója – a jövő évben esedékes államfőválasztáson. Firea egyelőre rendre cáfolta a köztársasági elnöki ambícióira vonatkozó találgatásokat.

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »