„Súlyos csapás, hogy elmegy a Soros-alapítvány”

„Súlyos csapás, hogy elmegy a Soros-alapítvány”

Súlyos csapásnak nevezte a Liberálisok elnöke, hogy Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa Berlinbe helyezi át magyarországi székhelyét. Fodor Gábor azt mondta: a Soros György által alapított intézmény tevékenységéhez az egyenlő esélyek, az igazságos elbírálás, a közegészségügy és a független média támogatása tartozott.

Hírdetés

A politikus szerint a kormánynak azonnal le kéne állnia a Stop Sorosként elhíresült bevándorlásellenes törvénycsomaggal és be kellene fejeznie a gyűlöletkeltő propagandát.

„Csapás azért, mert ez egy olyan nemzetközi szervezet, amely a magyar embereknek ad munkát, Magyarországon fejtette ki a tevékenységét, tehát Magyarország térségbeli szerepét erősítette. És most azt a bejelentést tették, hogy Berlinbe költöznek egyértelmű, hogy az elköltözés oka, az a támadássorozat, amit az első időszakban intézett a Fidesz-kormányzat Soros György ellen a Soros intézetek ellen – ez ugye a nyílt társadalom elsősorban, és a Közép Európai Egyetem, aminek az ügye máig függésben van, amely szintén fontolgatja a Magyarországról való elköltözést” – jelentette ki a politikus.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »