Svájcban is volt muszlim szilveszter, ugyanazzal a forgatókönyvvel

A hamburgi rendőrség szerint csütörtökig 70 feljelentést tettek a hatóságoknál a nők ellen szilveszter éjjel elkövetett tömeges szexuális zaklatásokat és rablásokat követően. Hasonló esetek történtek Ausztriában és Svájcban is, az utóbbi országban féltucat nő tett feljelentést szexuális zaklatás miatt.

Zürichben féltucat nő tett feljelentést, azt állítva, hogy a szilveszteri tűzijátékot követően meglopták és szexuálisan zaklatták őket. A svájci rendőrség szerint az embertömegben több sötétbőrű férfi támadt rájuk. A hatóságok további szemtanúk és lehetséges áldozatok után kutatnak.

A hamburgi atrocitások nagyrészt az ottani piroslámpás negyed híres Reeperbahn nevű utcájában történtek, de három eset a belváros egy másik utcájában, a Jungfernstiegen történt. Azok során többek között verbálisan inzultáltak, fogdostak nőket, valamint elvették mobiltelefonjukat, okmányaikat és pénzüket csoportokba verődött támadók.

Szemtanúk egybehangzó nyilatkozata szerint a támadók "kinézetük alapján az arab vagy az észak-afrikai térségből származtak". A hamburgi rendőrség szerint a nőket minden esetben zaklatták, 23 esetben meglopták vagy kirabolták őket, míg két esetben testi sértés miatt történt feljelentés. Válaszul a támadásokra, a városi rendőrség megerősítette jelenlétét Hamburgban.

Stuttgartban eddig "bő egy tucat" feljelentés érkezett – közölték német rendőrségi források csütörtökön. Hozzátették, hogy a tettesek más német nagyvárosokban történt támadásokhoz hasonlóan jártak el.

A nők útját csoportba verődve zárták el, zaklatták és fogdosták őket az elkövetők, néhány esetben pedig kézitáskákat és mobiltelefonokat is elloptak – hangzott el rendőrségi és ügyészségi forrásból, amelyek szerint egy 20 éves gyanúsított vizsgálati fogságban van.

Angela Merkel kancellár mellett időközben számos német vezető kereszténydemokrata politikus is megszólalt csütörtökön a nők elleni támadások kapcsán. Peter Tauber, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) főtitkára a német nagyvárosokban több videomegfigyelést, jobb közvilágítást és erősebb rendőrségi jelenlétet követelt, mintha az bármit is megoldana.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »