Švecová szerint Harabin el akarja lehetetleníteni a maffiagyilkosságok bírósági tárgyalását

Švecová szerint Harabin el akarja lehetetleníteni a maffiagyilkosságok bírósági tárgyalását

Daniela Švecová, a Legfelsőbb Bíróság (NS) elnöke nem tartja standardnak Štefan Harabin bíró eljárását, és ez szerinte egy különösen komoly bűnügyben folytatott tárgyalás ellehetetlenítéséhez vezet. Ezzel Harabin feljelentéseire reagált, amelyeket a maffiagyilkosságokkal kapcsolatos ügy tárgyalása során tett.

„Ami a Lališ és társai ügyében ítélkező szenátus összeállítását illeti, egyértelműen meg kell állapítani, hogy ezt törvényesen és a Legfelsőbb Bíróság 2018-as munkabeosztásával összhangban állították össze. Harabin bíró feljelentéseit megalapozatlannak tartja” – közölte Alexandra Važanová, a Legfelsőbb Bíróság szóvivője.

Štefan Harabin, a Legfelsőbb Bíróság (NS) háromtagú szenátusának a tagja, kedden (június 12.), a maffiagyilkosságok ügyében – melyben Róbert L., azaz Kýbel az egyik vádlott – több feljelentést is tett. Feljelentette például a Legfelsőbb Bíróság (NS) szenátusát, a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyészét, a bazini (Pezinok) Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) szenátusát, és egyebek mellett Daniela Švecovát, a Legfelsőbb Bíróság elnökét is. Harabin szerint törvénytelen az a szenátus, amely Kýbel ügyében dönt.

A szenátus elnöke azonnal figyelmeztetett arra a tényre, hogy nem standard eljárás, ha a szenátus tagja a nyilvános tárgyaláson jogi értelmezésekbe kezd és feljelentéseket tesz. A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze azt mondta a TASR-nek, hogy nem fog reagálni Harabinra, amíg az ügyben nem születik döntés. Katarína Kudjáková, a bazini (Pezinok) Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) szóvivője szintén azt mondta, hogy a bíróság nem akar nyilatkozni az ügyben.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »