Szabadon megnézhetőek Huth Gergely és Stefka István dokumentumfilmjei

Szabadon megnézhetőek Huth Gergely és Stefka István dokumentumfilmjei

Sok mindent el lehet mondani Huth Gergely és Stefka István mostantól ingyenesen is megnézhető filmjeiről, de hogy ne keltettek volna vihart, azt nem. Márpedig minden alkotásnak az a célja, hogy érzelmeket keltsen, vitákat szüljön. Vállalták, hogy szembe szállnak az elmúlt hetven évben felépített hazug narratívákkal, hogy végre ki lehessen mondani: természetesen nem a nép bolond, hanem az egykor moszkovita bábmesterek manipulálnak minket, a közelmúltunk történelmét – még ma is. A televíziós és mozipremierek után, illetve az országjáró klubvetítéseket követően elindult a PestiSrácok.hu internetes Filmklubja. Azok mostantól ingyenesen, HD-minőségben megtekinthetőek itt: filmklub.pestisracok.hu

Elhallgatott történetek, ellopott rendszerváltás

Érdekli, hogyan lopták el a rendszerváltásunkat? Hogyan mentették át magukat a kommunisták, hogyan őrizték meg az összes fontos kulcspozíciót? Miért lett ilyen megosztott az ország? Miként ugrasztotta egymásnak a rendszerváltás hangadóit a diktatúra állambiztonsága – természetesen az MSZMP legfőbb fejeseinek utasítására? Esetleg kíváncsi a múlt század jórészt elhallgatott hőseire? Hogy miért soroljuk gróf Bethlen Istvánt a modernkori történelmünk kevés valóban hiteles történelmi személyiségei közé? Hogy milyen ismeretlen hősei voltak ötvenhatnak? Milyen a bizonyítékok vannak arra, hogy a forradalom menetét Moszkva és a KGB manipulálta?

Hírdetés

A Huth Gergely, Kerekes András, Mező Gábor hármas Lejáratás és bomlasztás, illetve a díjnyertes Szétszakadt Magyarország című dokumentumfilmjei (a Modellváltás címke alatt), illetve a Stefka István, Kerekes András, Csurka Dóra trió három kreatív munkája, Az üldözött Bethlen, a Nem vallott, eltemetve, A fehérballonos pedig az Emlékezet címke alatt található. Werkfotók, werkfilmek, kritikák, cikkek, videók, pódiumbeszélgetések – keresse fel a Filmklubot, nézze meg a műveket! Unatkozni nem fog, ezek nem beszélőfejes dokumentumfilmek, hanem valóban kreatív, játékfilmes hangulatú alkotások. Jó időtöltést!

Vezető kép: Pásztor Tamás animációjának részlete a Szétszakadt Magyarországból

The post Szabadon megnézhetőek Huth Gergely és Stefka István dokumentumfilmjei appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »