Számottevő mértékben nőtt az elmúlt évben az online vásárlások száma

Számottevő mértékben nőtt az elmúlt évben az online vásárlások száma

A 2017-es évben az előző esztendőhöz képest jelentős mértékben nőtt az online vásárlások száma, az ügyfelek közel hárommilliárd eurót hagytak a webáruházakban.
Jó évet zártak a romániai online áruházak 2017-ben: a piaci szereplők becslései szerint az internetes vásárlások összértéke elérte a 2,8 milliárd eurót, ami 40 százalékkal meghaladja a 2016-os összeget.

A GpeC elemzése szerint ez lebontva annyit jelent, hogy az ország polgárai átlagosan napi 7,67 millió eurót költöttek el a netes vásárlások során.

A 2,8 milliárd eurós összeg csak a kézzel fogható, interneten keresztül megrendelt tárgyakra vonatkozik, vagyis nem foglalja magában a különböző szolgáltatásokat, a közműszámla-befizetéseket, a repülőjegyeket, az üdüléseket, a szállodafoglalásokat, a színház- vagy mozijegyeket, illetve a letölthető internetes tartalmakért fizetett pénzt. Ha ezeket is beleszámolnák a végösszegbe, az jelentős mértékben megnövekedne – derül ki a startupcafe.ro oldal által ismertetett elemzésből.

A 40 százalékos növekedés az egyik legnagyobb az Európai Unióban.

Az e-kereskedelem a kiskereskedelmi szektor 5,6 százalékát teszi ki, ami 4 százalékos növekedés a 2016-os évhez képest. Ez az arány ugyanakkor még mindig kicsinek számít a fejlettebb országokban mérthez képest, ugyanakkor jelzi: a romániai e-kereskedelemben óriási potenciál rejlik.

A távközlési hatóság (ANCOM) adatai szerint Romániában 2016-hoz képest tavaly enyhén nőtt az internethez hozzáférő személyek száma, a hatóság 2017-ben 4,6 millió kábeles, széles sávú internetkapcsolatot tartott nyilván, ami 6 százalékos növekedést jelent az előz évhez képest. Emellett 16,6 millió széles sávú mobil internetkapcsolat szerepel a nyilvántartásban, ez 13 százalékos éves növekedést jelent.

Ez annyit jelent, hogy 100 háztartásból 55 rendelkezik vezetékes internetkapcsolattal, mobilinternet-kapcsolattal ugyanakkor 85.

A városi internetfelhasználók 44 százaléka a GpeC által megrendelt, az iSense Solutions által elvégzett vizsgálat szerint legalább havi egy alkalommal vásároltak interneten keresztül, 62 százalékuk életkora 18 és 34 év közötti. Akik rendszeresen vásárolnak az interneten, évente összesen 9 webáruházat keresnek fel átlagosan, heti 3-4 alkalommal, míg azok, akik nem vásárolnak, csupán „nézelődnek”, 12 hónap alatt 5 áruházat látogatnak meg virtuálisan, általában heti egy alkalommal.

Vagyis még azok is viszonylag gyakran látogatnak az internetes áruházakba, akik még nem vásároltak semmit online felületről.

Azok, akik még semmit sem vásároltak, rendszerint azt hozzák fel érvként, hogy nem bíznak abban, hogy a weboldalon bemutatott termék paraméterei megfelelnek a valóságnak, hogy nem lehet megnézni, tesztelni és felpróbálni a termékeket vásárlás előtt, hogy nem bíznak a webáruházak szolgáltatásainak minőségében, illetve hogy a neten keresztül vásárolt termék kiszállításáért külön kell fizetni. A rendszeres internetes vásárlók viszont azzal indokolják, hogy visszatérő ügyfelek, hogy ezáltal időt takarítanak meg, a kínálat sokkal nagyobb, könnyű a vásárlás, ráadásul az online vásárlás olcsóbb és kényelmesebb.

A webáruházak száma is óriásit nőtt tavaly az előző évhez képest: 2017-ben több mint 7000 internetes áruház kínálta a termékeit a 2016-os mintegy 5000-hez képest. Az eMAG webáruház illetékesei pedig optimisták: szerintük a növekedési tendencia idén még hangsúlyosabb lesz, olyannyira, hogy a webáruházak száma akár meg is kétszereződhet, és elérheti a mintegy 14–15 ezret.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »