Szándékosan becsaptak bennünket – állítja a gelsenkircheni polgármester a Baranyába küldött állami gondozottak ügyében

Visszaéléseket követhetett el Magyarországon elhelyezett állami gondozott gyerekek ügyében a németországi Gelsenkirchen gyámügyi hivatalának vezetője és helyettese – értékelte a Ruhr-vidéki város főpolgármestere pénteken a feltételezett visszaélések miatt indított vizsgálatok eredményét.

"Nyilvánvalóan szándékosan becsaptak bennünket" – idézték Frank Baranowski főpolgármestert a város hivatalos honlapján megjelent közleményben, amelyhez csatolták az önkormányzat belső vizsgálatáról és egy független szereplő, egy könyvvizsgáló cég által végzett vizsgálatról szóló jelentéseket.

Az ügy idén májusban kezdődött az ARD országos közszolgálati televízió Monitor című műsorának riportjával, amely szerint Gelsenkirchen gyámügyi hivatalának vezetője és helyettese szándékosan túlterheltséget idézett elő egy gyermekotthonban, majd erre hivatkozva Magyarországon helyeztek el gondozottakat egy általuk alapított magyarországi cég közreműködésével 2007-2008-ban. A gyerekek ellátása és oktatása nem volt megfelelő, a két gyámügyis viszont havonta 5500 euróhoz jutott az ARD műsora szerint.

Hírdetés

A város honlapján közzétett könyvvizsgálói vizsgálati jelentésben egyebek között megállapították, hogy "nem lehet kizárni" az ARD riportjában a gyermekotthon szándékos túlterheltségével kapcsolatban elhangzott vádak megalapozottságát.

Az önkormányzat közleménye szerint még nem zárult le az ügyben indított valamennyi vizsgálat.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »