Szárnyakat kap Rubik kockája

Szárnyakat kap Rubik kockája

Legendás magyar logikai játék mellé áll a Red Bull, a világszerte ismert energiaital márka ezúttal a Rubik kockának ad szárnyakat.

Bár minden hetedik ember a világon tartott már a kezében Rubik kockát, jóval kevesebben vannak, akiknek sikerül is kirakni. Ahhoz pedig, hogy valaki profi versenyzővé váljon, kevesebb mint egy perc alatt kell megoldania a logikai játékot.

A fejtörő kirakásának jelenlegi Guinness rekordja ugyanis mindössze 4,22 másodperc.

A néhány százezer fős sportkockázó közösség számára ugyanakkor mintegy ezer helyi és nemzetközi verseny kínál lehetőséget arra, hogy gyakoroljanak, valamint hogy megmutassák tehetségüket.

Hírdetés

Az első Red Bull Rubik Kocka Világbajnokságon a világ legeredményesebb kockázói mérhetik majd össze tudásukat szeptember 22-én, Bostonban. Ezt megelőzően Brazíliától Japánig, Angliától Indiáig, több mint 15 országban tartanak majd selejtezőket. Köztük május 27-én Magyarországon is, ahol el kell dönteniük a versenyzőknek, hogy ki képviselheti a legendás kocka szülőhazáját a bostoni világdöntőn.

A budapesti selejtezőn az ikonikus logikai játék feltalálója, Rubik Ernő is részt vesz, de minden idők legjobb női sakkozója, Polgár Judit szintén a helyszínen szurkol majd a magyar versenyzőknek.

A bajnokságon bárki elindulhat, hogy megküzdjön a leggyorsabb Rubik kockázó címért és részesüljön a verseny 30 ezer dollár (átszámítva 8 millió forint) összértékű nyereményeiből, vagy további, egyedi szponzorált trófeákra tegyen szert.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »