Szaúdi rendőröket nézhettek migránsnak Cegléden

Szaúdi rendőröket nézhettek migránsnak Cegléden

„Migránsveszély” miatt bolydult fel január elején Cegléd a Fidesz-propagandától látványától rémült helyiek a rendőrséghez fordultak, amikor egy külföldiekből álló csoport tűnt fel a városban.

Akkor úgy tűnt, hogy egy csapat turista okozott ekkora riadalmat, a Budapest Beacon információi szerint azonban ennél abszurdabb dolog történ: valójában egy szaúdi rendőrökből álló, 12 fős csapat érkezett szakmai továbbképzésre Ceglédre, hogy megismerjék a németjuhász kutyák kiképzési módszereit – miattuk hívtak rendőrt aztán a rémült ceglédiek.

A Budapest Beacon szerint hétfőn Török Csaba alezredes, ceglédi rendőrkapitány is fogadta a szaúdi kollégákat. A lap elérte Törököt, aki „sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta értesüléseiket. Értékelhetetlen választ kaptak a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától is : „Tájékoztatom, hogy a megkeresésében leírtakkal összefüggésben rendőri intézkedés nem történt, rendőrség hatáskörébe tartozó eljárás nincs folyamatban, így ebben a tárgykörben tájékoztatás sem adható a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság részéről. Fentieken túl tájékoztatjuk, hogy az Ön által feltett kérdések megválaszolása nem a rendőrség hatáskörébe tartozik.”

A lap egy, a rendőrség ügyeire rálátó forrástól megtudta, hogy valóban szaúdi rendőrökről van szó, az informátor azonban tagadta, hogy szakmai továbbképzésen vennének részt. 

A Budapest Beacon úgy tudja, most Cegléden lévő arab rendőrök csak az első turnust jelentik. Ha ők hazautaznak, még két csapat követi őket, ugyancsak tizenkét-tizenkét fővel, és ugyancsak három-három hétig maradnak a városban;

http://mno.hu/

a városlakóknak így ideig-óráig el kell viselniük őket, persze lehet, hogy később is riasztják majd a járőröket az idegenek miatt.

A ceglédi nem az egyetlen eset, a milliárdokat felemésztő migránsellenes propaganda országszerte megtette hatását: novemberben arról érkeztek a hírek, hogy Kömlőn migránsnak nézték a mindenszentek alkalmából a faluba látogatókat, akik közt voltak helyiek is.

http://mno.hu/

Majd Perbálon is megjelent a migránshisztéria: a Srí Lanka-i egyetemistákról gondolták azt, hogy illegális bevándorlók, ezért rájuk hívták a rendőrséget. Pár héttel később pedig a pécsi vízilabdázókról hitte azt egy ügybuzgó pécsi, hogy migránsok, és szintén telefonált a rendőrségre.

http://mno.hu/

A legdurvább esetnek idáig azonban az őcsényi tömeghisztéria bizonyult – nem csak a lakosok félelme és agressziója miatt, de azért is, ahogy Orbán Viktor reagált a történtekre. A Tolna megyei településen Fülöp János helyi polgármester és panziótulajdonos üdültetett volna be néhány törvényesen Magyarországon tartózkodó, kisgyerekes menekült családot – a hírre azonban lincshangulat alakult a falugyűlésen, Fülöp autójának kerekeit kiszúrták, őt magát halálosan megfenyegették.

Mindezt Orbán Viktor úgy kommentálta, nagyon helyes, hogy a helyiek határozottan és érthetően fejezték ki véleményüket a migrációval kapcsolatban.

A történtek hatására Fülöp János lemondott polgármesteri posztjáról, – később azonban újra indult a polgármesteri helyért, a hisztériát megbánó helyiek pedig nagy többséggel újraválasztották.

 

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »