Százak rekedtek 15 órára egy vonaton a hóvihar miatt Japánban

Százak rekedtek 15 órára egy vonaton a hóvihar miatt Japánban

Hóvihar miatt több mint négyszázan rekedtek egy zsúfolt, helyi járatú vonaton Japánban csütörtök este. A szerelvény csak 15 órányi veszteglés után tudta folytatni az útját – írja az MTI.

Mivel sokaknak nem jutott ülőhely, az egyik utas annyira rosszul lett az ácsorgásban, hogy kórházba kellett szállítani. A vonat foglyai idővel turnusokban váltották egymást az ülőhelyeken.

A szerelvény mindössze négy kocsiból állt. A fűtés és a világítás megfelelően működött, ám egyetlen vécén kellett osztozniuk a rászorulóknak. A vasúttársaság péntek hajnalra enni- és innivalót juttatott el az utasoknak.

http://mno.hu/

Az AP hírügynökség egy vasúti tisztviselő tájékoztatására hivatkozva közölte: a vonaton körülbelül 430 ember utazott. Végül úgy döntöttek, a mély hó és a sötétség miatt túlságosan kockázatos lenne az utasok kimentése. 

Amikorra végre eltakarították a 77 centiméter vastag hótakarót annyira a vágányról, hogy a vonat ismét el tudott indulni, az utasok több mint fele már nem volt rajta: családtagjaik értük jöttek autóval.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »