"Szeretnénk a Jobbik lelkét visszaadni" – Toroczkai polgármesterekkel jelentette be, hogy platformot alapít

"Szeretnénk a Jobbik lelkét visszaadni" – Toroczkai polgármesterekkel jelentette be, hogy platformot alapít

Hét jobbikos színekben megválasztott polgármester és számos középvezető döntött úgy Toroczkai Lászlóval együtt, hogy új platformot indítanak a Jobbikon belül Mi Magunk néven – közölte a HírTV.

Ásotthalom polgármestere szerint a platform célja, hogy visszavezessék a pártot a régi irányba. Kijelentette, a párt alapszabálya nem rendelkezik platformról, ezért a pártvezetéssel megvitatják az ügyet. Kijelentette: a Mi Magunk azt szeretné, hogy a párt megmaradjon a baloldal és a Fidesz között, illetve arról beszélt, hogy az ellenzéki pártok összemosódásától tart. Hozzátette, szeretnék segíteni a Jobbikot az önkormányzati választáson, ám ehhez szerintük tisztázni kell a párt irányvonalát.

Toroczkai arról beszélt, nyitottak az együttműködésre a Jobbikkal, és elindult a levelezése Sneider Tamás pártelnökkel. Újságírói kérdésre kijelentette: nem fogja elengedni a pártja kezét.

A polgármester a Hír TV kérdésére azt mondta, a kongresszus dönt majd az alapszabály megváltoztatásáról, és Toroczkai szerint a többség is meglenne a módosításhoz. Ha nem igényli a pártvezetés, akkor nincs együttműködés az országos elnökség és a platform között, így pedig akár a pártszakadás is szóba kerülhet, de Toroczkai leszögezte: szeretnék folytatni az együttműködést a Jobbikkal.

Kérdésre azt is elmondta a parlamenti képviselők közül Dúró Dóra jelezte: csatlakozik a platformhoz.

Június 23-án zászlóbontó gyűlést tartanak Ásotthalmon.

Hírdetés

Maradnának a Jobbikban

Szeretnék a Jobbik alapító okiratában lefektetett szellemiséghez visszavezetni a pártot. "Szeretnénk a Jobbik lelkét visszaadni" – mondta a polgármester az Index beszámolója szerint. Toroczkai szerint az is felmerült, hogy a párton kívül folytassák a politikai munkájukat, viszont a platform úgy döntött, maradjanak a Jobbikban.

Június 23-án bont zászlót a platform Ásotthalmon, ide több száz, vagy akár több ezer embert vár Toroczkai. A platform feladata a tagtoborzás és a bővítés – közölte a polgármester.

"Akár hiszik, akár nem, a platform tényleg demokratikusan fog működni" – jelentette ki.

Migráció, kivándorlás, magyar-cigány együttélés, Trianon – ezek a fő kérdések, amelyekkel foglalkozni kívánnak.

"Nem tudjuk még, hogy a Jobbik elnöksége milyen irányba vezeti tovább a Jobbik politikáját. Mi bízunk az elnökségben" – mondta Toroczkai, aki hozzátette, hogy már elkezdtek levelezni Sneider Tamással.

Pongrátz András is az alapítók között van – videó a sajtótájékoztatóról:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FIndexhu%2Fvideos%2F2007121242654504%2F&width=480&show_text=false&height=270&appId


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »