Szijjártó: kelet felé fordulnak a V4-ek

Szijjártó: kelet felé fordulnak a V4-ek

A visegrádi országok stratégiai jelentőséget tulajdonítanak az Európai Unió keleti irányú szövetségépítésének – közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön, miután a V4-ek vezetői a Keleti Partnerség országaiból érkezett politikusokkal találkoztak az Európai Bizottság és Észtország képviselőinek részvételével Budapesten.

Petr Gajdusek cseh külügyi államtitkár (b4), Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter (b3), Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j3) és Lukas Parízek szlovák külügyi államtitkár (j4) megbeszélést folytat a V4-ek, valamint a Keleti Partnerség országai találkozóján Budapesten a Várkert Bazárban 2017. augusztus 31-én.
Forrás: MTI

Szijjártó Péter a találkozót követő közös sajtótájékoztatón a lehető legambiciózusabb és legbátrabb szövetségépítést célzó határozat elfogadását szorgalmazta az unió és a Keleti Partnerség országainak brüsszeli csúcstalálkozóján. Hozzátette: amellett is kiállnak majd a V4-ek, hogy a közösség következő hétéves költségvetésében ne csökkenjen az ezt célzó forrás. A partnerországok segíthetnek gátat szabni a migrációs folyamatoknak, és a távol-keleti piacok elérése sem lenne elég hatékony nélkülük – mondta a miniszter.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »