Szijjártó: Nyugat-Európa köszönje meg és hagyjon minket békén

Szijjártó Péter szerint Brüsszel a bolgár elnökség végéig, azaz júniusig megpróbálja átnyomni a kötelező kvótát az uniós tagállamokon. A külgazdasági és külügyminiszter kiskunhalasi lakossági fórumán úgy fogalmazott: a kormány némi közép-európai segítséggel, de nyugat-európai és észak-amerikai támadás közepette megállította az illegális migrációt.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország egymilliárd eurót, átszámítva több mint háromszáz milliárd forintot költött migrációellenes tevékenységre és Európa megvédésére.

Ahelyett, hogy a nyugat-európai barátaink nem az hogy megköszönnék, de legalább békén hagynának, ehelyett folyamatosan támadásoknak vagyunk kitéve, hogy nem vagyunk szolidárisak. Hogy ha mi nem építettünk volna kerítést, ha mi nem költöttünk volna erre egymilliárd eurót az elmúlt két és fél évben, ha nem a mi rendőreink és honvédeink lennének ott, akkor ma Nyugat-Európában ma nem másfél millió illegális bevándorló lenne, és Németországban is a jelenlegi illegális bevándorlók többszöröse – véli a külügyminiszter.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »