Szilágyi Jánost arcként használva öregezett az életbiztosító cég

Szilágyi Jánost arcként használva öregezett az életbiztosító cég

Olyan céghez adja az arcát az egykori tévés-rádiós Szilágyi János, amely a Gazdasági Versenyhivatal szerint megtévesztette az embereket – írja a Bors.

Szeretné biztonságban tudni szeretteit? Nincs kockázat, nincs kötelezettség. A biztosítási díj sosem emelkedik. Már napi száz forinttól elérhető – szól a televízió reklámjaiban Szilágyi János az idősödő em­berekhez, akik közül többen is abban reménykedve fordultak a reklámozott céghez, hogy kiváló szolgáltatást kapnak.

A Gazdasági Versenyhivatal vi­szont nem így találta. Szerintük megtévesztő állításokkal népszerűsítették az Időskori Biztonság életbiztosítást a közvetítő honlapján, a rádió- és tévéreklámokban, a teletexten, az online hirdetéseken, a szórólapokon, a direkt marketing levelekben és az SMS-ekben 2012 decembere és 2015 májusa között.

Azt is megállapították, hogy a biztosítást a közvetítő 4Life Direct Kft. nyújtja, ám a szolgáltatást a valóságban a Ma­gyarországon képviselettel és fiókkal nem rendelkező Red Sands Life Assurance Company (Europe) Limited biztosítja.

A versenyhivatal ezért 63 millió forintra büntette a céget. A 4Life Direct Kft. vezetősége bejelentette, hogy fellebbezni fognak, mert álláspontjuk szerint helyesen jártak el.

A bulvárlap szerette volna megkérdezni Szilágyi Jánost, hogy nem ér­zi-e ezek után kellemetlennek a cég reklámozását, ám ő nem kívánt nyilatkozni. Pedig a reklámban szó szerint a következőket mondja: „Egyszerű és ügyfélbarát. Nem csak én gondolom így.”


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »