Sztrájkolnak a barcelonai repülőtér biztonsági emberei

Meghatározatlan időre egész napos sztrájkot kezdenek hétfőn a barcelonai repülőtér biztonsági dolgozói, poggyászátvilágítói – közölte vasárnap Dolors Bassa, Katalónia munkaügyekben illetékes regionális felelőse.

Bassa közvetít az alkalmazottak és az őket foglalkoztató magáncég között. Mint mondta, vasárnap a dolgozók leszavazták munkáltatójuk végső javaslatát, és magasabb béreket követelnek.

A poggyászok átvilágítói augusztus eleje óta már többször sztrájkoltak, ám csupán naponta néhány órán át, de így is hosszú sorok alakultak ki a repülőtéren, és jó páran lekésték repülőgépük indulását. Hétfőn nulla órától 24 órás lesz a munkabeszüntetés meghatározatlan időre.

A dolgozók a béremelés mellett létszámuk bővítését követelik. A barcelonai El Prat repülőtéren a schengeni határellenőrzés szigorítása óta időről-időre hosszú sorokban ácsorognak az utasok a biztonsági kapuknál, mivel a vizsgálat a korábbinál alaposabb és több időt vesz igénybe, a gördülékenyebb ellenőrzéshez viszont több ellenőrre lenne szükség.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »