Támadás érte Vona Gábor Facebook-oldalát

Ma 17 óra után, egy összehangolt akció keretében több ezer külföldi álprofil kezdte hirtelen követni Vona Gábor oldalát – írta közleményében a Jobbik.

A támadás során rövid időn belül több ezer új külföldi követője lett az oldalnak, melyek egytől-egyig kelet-ázsiai álprofilok voltak. Az oldal néhány óra alatt érte volna el így az 500.000 rajongót. A manipulációs kísérletet a Jobbik munkatársai elhárították, az álprofilokat fokozatosan távolítják el az oldalról.

A Jobbik úgy véli, hogy a támadás a Jobbik lejáratására irányulhatott. Az eset kivizsgálása folyamatban van. Azt ugyan egyelőre nem tudják, hogy kik állhatnak a támadás mögött, de közleményükben emlékeztetnek: „Mint ismeretes, tegnap volt a Fidesz fizetett trollhadseregének első nagy főpróbája, bevetése is, amely valószínűsíthetően nem az utolsó volt. Dark web-es tevékenységük élénkülése szintén gyanakvásra ad okot.”

A Jobbik és Vona Gábor Facebook-oldala az ország legnagyobb közösségi média oldalainak számítanak. A nemzeti néppárt számára kiemelkedő fontosságú platformról van szó, melynek segítségével folyamatosan kapcsolatban állunk a magyar emberekkel.

http://mno.hu/

A szervezett manipuláció azt követően indult az oldal ellen, hogy az elmúlt hetekben több szakértői elemzés is a Jobbik közösségi médiás tevékenységét ítélte a legjobbnak a politikai mezőnyben. Az egyre gátlástalanabbá váló kormánypárti kampányolás során várhatóak még hasonló támadások, de a párt bízik abban, hogy a magyar emberek ma már egyre tisztábban látják, hogy milyen alantas eszközökkel kívánják lejáratni az egyetlen kormányváltó erőt – zárul a Jobbik közleménye.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »