Tárgyalásról vittek el egy ügyvédet Szegeden

Tárgyalás közben vittek el egy védőügyvédet a Szegedi Törvényszékről szerda délelőtt – közölte a Szegedi Törvényszék. A Blikk úgy tudja, egy egy költségvetési csalási ügyet tárgyaltak, amikor a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség munkatársai megérkeztek a tárgyalóterembe, és magukkal vitték az egyik vádlott ügyvédjét.

Az eljárást vezető bírónő tovább folytatta az ügyet, mert több más vádlott is volt a saját védőikkel, akiket meg tudott hallgatni – mondta a Blikknek Dr. Prágai Erika, a Szegedi törvényszék szóvivője.

A Pest Megyei Főügyészség csak csütörtökre ígért tájékoztatást.

A bíróság honlapja szerint a reggel 9 óra óta tárgyalás egy olyan ügyről szólt, amiben a vádlottak bűnszervezetet működtettek, amin belül egy Szlovákiában működő cég nevében különféle műszaki cikkek vonatkozásában fiktív termékértékesítéseket és fiktív termékbeszerzéseket szerepeltettek az irányításuk alá tartozó cégek könyvelésében és adóbevallásaiban, amikben a fiktív beszerzésekre tekintettel általános forgalmi adót igényeltek vissza. Valójában azonban a híradástechnikai, elektromos háztartási és szórakoztató elektronikai termékek zöme Magyarország területét nem hagyta el, azok jellemzően web áruházakon keresztül kerültek értékesítésre. A bűncselekmény elfedésére fiktív értékesítési láncolatot hoztak létre a bűnszervezet közreműködésében érintett személyek és cégek részvételével – írja a bírósági honlap.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »