Tãriceanu: nem engedhetjük, hogy a DNA a maga kénye-kedve szerint alakítsa a kormányt

Mihai Tudose miniszterelnöknek jogában áll kormányátalakítást javasolni, ha szükségesnek tartja azt – jelentette ki csütörtökön a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke. Ugyannakkor Călin Popescu-Tăriceanu leszögezte: az általa vezetet formáció nem fogja elfogadni, hogy a DNA a maga kénye-kedve szerint alakítsa a kormányt.

A kisebbik kormánypárt elnöke elmondta, az általa vezetett formáció vezetősége csütörtökön arról tárgyalt: fontos, hogy az ALDE a politikai stabilitás érdekében a jelenlegi kormánykoalíció megőrzése mellett foglaljon állást.

Tăriceanu kifejtette: a miniszterelnök kormányátalakítási szándékát “teljes mértékben” meg tudja érteni, amennyiben annak az egyes miniszterek eredménytelensége az oka, de a Tudose által említett másik érvvel – éspedig, hogy egyes tárcavezetők ellen bűnvádi eljárás folyik – kapcsolatban fenntartásai vannak.

“Az utóbbi időben annyi információ és bizonyíték látott napvilágot, ami mind az Országos Korrupcióellenes Ügyészségen dolgozók egy részének, Kövesi asszony munkatársainak a visszaéléseit bizonyítják, hogy már azon gondolkodunk, hol van ezen intézmény részéről a törvénytisztelet és az Alkotmány tisztelete?” – tette fel a kérdést az ALDE elnöke, aki szerint a jelek arra utalnak, hogy létezik egy “párhuzamos állam”, amely “többé-kevésbé okkult erőké”. “Következésképpen a DNA elvesztette a hitelességét és úgy véljük, hogy nagyon figyelmesen górcső alá kell venni minden vádat, amelyet a DNA emel. És semmiképpen sem fogadhatjuk el, hogy a DNA a maga kénye-kedve szerint alakítsa a kormányt” – tette hozzá Tăriceanu.

Azt is leszögezte: pártja két héttel ezelőtt eldöntötte, hogy támogatja Viorel Ilie minisztert, és ezt az elhatározását jelenleg is fenntartja. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »