Teljes agyhalál New Yorkban: ha nőnek érzi magát a buzi, női mosdóba járhat, és főnöke köteles női néven szólítani

Teljes agyhalál New Yorkban: ha nőnek érzi magát a buzi, női mosdóba járhat, és főnöke köteles női néven szólítani

New York városa új szabályozást léptet életbe, amivel szigorúan tiltják a "transznemű és gender-nonkonform" (merthogy már ilyen is van) személyek "diszkriminációját", sőt, mindenféle nemi alapú diszkriminációt. Például nem csak "biológiai" nők használhatják a női mosdót, hanem "mindenki, akinek női identitása van".

A létesítményekben külön táblát kell kifüggeszteni, az alábbi szöveggel: „New York városának törvényei értelmében minden személynek jogában áll azt az azonos neműeknek fenntartott létesítményt használni, amelyik megfelel nemi identitásának vagy nemi kifejeződésének.”

A szabály nem csak az állami intézményekre vonatkozik, alkalmazni kell a magánvállalkozásoknál, például éttermekben, konditermekben, uszodákban is.

"Az elfogadott szabályok világosan lefektetik, hogy a város mit tekint diszkriminációnak" – mondta Carmelyn P. Malalis, New York emberi jogi bizottságának tagja.


Malalis (j) egy buzijogi megmozduláson

Azokat a vállalkozásokat, amelyek nem tartják be a szabályt, akár 250 ezer dollárra (72 millió forintra) is büntethetik.

A szabályozás legmarkánsabb eleme, hogy senkit sem lehet biológiai neme alapján kitiltani sehonnan sem. De mindenféle más nemi megkülönböztetést is tilt. Például egy étterem sem kötelezheti csak a férfi vendégeit, hogy nyakkendőt viseljenek, és egy munkáltató sem írathatja az alkalmazottja névtáblájára, hogy „John”, ha az illető azt szeretné, hogy „Jane”-nek szólítsák.

Nem New York az első, szépen halad a világ a teljes őrület felé

Az elfogadott szabályozás nem teljesen új az Egyesült Államokban, már több város kiterjesztette a "diszkrimináció" tiltását a "transznemű személyekre", emlékeztet cikkében a Wall Street Journal.

A város becslései szerint New Yorkban 25 ezer "transznemű vagy gender-nonkonform" személy él.

(Origó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »