Téma a VASÁRNAPBAN: Hogyan vásároljunk webshopokban?

Téma a VASÁRNAPBAN: Hogyan vásároljunk webshopokban?

Tavaly karácsonyra az ajándékok felét már az interneten vásároltuk – olvasható a legfrissebb felmérésekben.

Elsősorban parfümöket, elektronikai cikkeket, könyveket és lakáskiegészítőket, vagyis olyasmit, amit nem kell felpróbálni, és képről is el tudjuk dönteni, hogy megfelel-e. Persze, reklamálni a webről rendelt árut is lehet, sőt indoklás nélkül visszaküldhető – már ha az ember megbízható oldalakon vásárol.

A Szlovákiában működő legismertebb webshopokat, a Notinót, Alzát, Mallt vagy a Hej!-t szinte mindenki ismeri, és nincs is rájuk panasz, ennek köszönhetően minden évben az első helyeken végeznek a Heureka.sk internetes árukereső és ár-összehasonlító által meghirdetett versenyben. De léteznek olyan, csalók által létrehozott weboldalak is, amelyek csak a pénzt zsebelik be a vásárlóktól, az árut nem küldik el, s mire reklamálni lehetne, meg is szűnnek.

A már megvásárolható Vasárnapban Vrabec Mária utánajárt annak is, milyen csaló weboldalak vannak; miről lehet felismerni a csaló webshopokat; hogyan ellenőrizhetjük le őket; mik az alapvető biztonsági elemek; lehet-e biztosítást kötni kiberkockázatra; hogyan lehetünk résen; mire ügyeljünk internetes vásárláskor…


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »