Templomban kampányol a Fidesznek a plébános

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi független jelöltet, a plébánia világi vezetőjét megtagadta és szidalmazta.

Beszállt a politikai kampányba a katolikus egyház Hódmezővásárhelyen. Lázár János városában a plébános nyíltan a fideszes jelölt mögé állt. A Vásárhely24-nek Németh László arról beszélt, hogy a hétvégén hirdeti ki útmutatását mindkét római katolikus templomban, hogy ne Márki-Zay Péterre szavazzanak a hívek, hanem a volt kormánypárti alpolgármesterre, a független jelöltet pedig megtagadta és szidalmazta.

Márki-Zay Péter a helyi plébánia világi vezetője, az ellenzéki pártok támogatásával függetlenként indul a február 25-i időközi polgármester-választáson. A Fideszből kiábrándult férfi a Facebookon úgy reagált a pap szavaira, hogy mindenkit vár a vasárnap délelőtti szentmisére a plébániára, hogy együtt imádkozzanak a megbékélésért és az egyház egységéért. Márki-Zay a Lánchíd Rádió Kulissza című műsorában csütörtökön pedig azt állította: a vásárhelyi plébánost a legmagasabb körökből keresték meg, és szerinte a nyilvánosság az egyetlen védelem a Fidesz bosszúja ellen.

„Amikor a plébános atyánkat megkérték – ő így mondta nekem, hogy a legmagasabb helyről -, hogy amikor én a sajtótájékoztatót a Szent István téren tartom, akkor én mint az ottani egyházközösségnek a világi elnöke, semmiképpen ne engedjem, hogy a sajtóban a hátam mögött megjelenjen a templom. Én beállítottam a sajtót az előzetes elképzelésnek megfelelően, és elmondtam nekik ezt a kérést” – mondta a polgármester-jelölt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »