Tényleg reménytelen: beakadt a lemez Szabó Zsolt államtitkárnál

Tényleg reménytelen: beakadt a lemez Szabó Zsolt államtitkárnál

Válasz helyett személyeskedett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a hatvani pályázatok ügyében.

A Hír TV riportere egy szegedi eseményen szerette volna megtudni Szabó Zsolttól, hogy megfedte-e Lázár János, amiért a hatvani pályázatokat visszatartotta.

 Megfedte Önt Lázár János amiatt, hogy a hatvani pályázatokat visszatartotta, államtitkár úr?
– Önök egy reménytelen párt tévéje. Kérdezzék a gazdájukat!

– Ha a hatvaniaknak kéne mondania valamit…
– Kérdezze a gazdáját. Reménytelen helyzetben vannak.

– Nem vagyunk reménytelen helyzetben, csak szeretnénk választ kapni arra a kérdésre, hogy Lázár János megfedte-e Önt. Azt mondta, hogy hibázott, hogy a hatvani pályázatokat visszatartotta. Milyen változás lesz a hatvaniaknál?
– Önök reménytelen helyzetben vannak.

http://mno.hu/

Hírdetés

Pedig Szabónak lett volna mit tisztáznia: mint lapunk elsőként beszámolt róla, a Szabó államtitkárral rossz viszonyban álló, egykori fideszes Horváth Richárd polgármester által vezetett Hatvannak mindössze morzsák jutottak a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) forrásaiból: a 9,7 milliárd forint értékben beadott pályázatokból 55 millió forintot nyert.

Eközben az országgyűlési képviselőhöz lojális polgármesterek településeihez milliárdok futottak be. Lázár János a felszínre hozott ügy miatt nyilvánosan megdorgálta Szabót – és talán személyesen is elbeszélgetett vele – cikkünk megjelenése után pedig elrendelték az érintett pályázatok felülvizsgálatát.

http://mno.hu/

A Szabó által ismételgetett „reménytelen helyzetben lévő párt” – klisé korántsem új,  2014 óta szerves része a Fidesz kommunikációjának, Orbán Viktor azonban február 18-i évértékelőjében újra elővette a közhelyes fordulatot. Nem véletlen, hogy a minisztériumok és kormánypárti politikusok az elmúlt hetekben hivatalos válaszaikban ugyanezzel a panellel utasítják vissza az ellenzéki megkereséseket, „reménytelen helyzetben lévő pártok kétségbeesett próbálkozását” emlegetik válaszlevelükben.

A kormánypártnál egyébként már megszokottnak számít, hogy politikusaik központilag kiadott sorvezetőket és jelzőket ismételgetnek az újságírói kérdésekre. Lapunk információi szerint a Tiborcz-botrányban Gulyás Gergely frakcióvezető küldte ki az eligazítást, e szerint a témában így kell válaszolnia a mikrofon elé kerülő fideszesnek:

 „az Elios-jelentés egy brüsszeli kampányjelentés, Brüsszel beavatkozása a magyar választási kampányba”. „2014-ben is a választások előttre időzítették az ezzel kapcsolatos híreket, most ugyanezt teszik.„Ezt az ügyet egyszer már kivizsgálták, most csak megismétlik a vádaskodásokat”.

Hasonló sorvezető érkezett a végekre a feltűnés nélkül befogadott 1300 menekült ügyében, ezt értesüléseink szerint Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója küldte ki: Hidvéghi arra kérte a fideszeseket, hogy gyakorlatilag a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményével teljesen megegyező érvelést használjanak a témában.

Ebből természetesen nem maradhatott ki a kormány célkeresztjében álló Soros György magyar származású üzletember, filantróp sem. Többek közt arról írnak: olyan ellenzéki politikusok bírálják a magyar kormányt, „akik teljesen nyilvánvalóan Soros zsebében vannak, akik lebontanák a kerítést, és végrehajtanák az Európai Parlament által szorgalmazott, felső határ nélküli, kötelező betelepítési kvótát”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »