Terrorszervezetté nyilvánították az „antifa” mozgalmat

Néhány napja netes aláírásgyűjtés indult az Egyesült Államokban annak érdekében, hogy a magát „antifa” mozgalomként meghatározó csoport képviselőit, hasonlóan a dzsihádistákhoz, terrorista szervezetté nyilvánítsák. A petíció gyorsan elérte a szükséges 100 ezer támogatót. Ellentétben Magyarországgal, az Egyesült Államokban a népakaratot minden formában komolyan szokás venni, és világbotrány lenne, ha egy ekkora összefogást lepattintanának azzal, hogy „nem a megfelelő űrlapon nyújtották be”. Az érintettek természetesen internetszerte heves őrjöngésben törtek ki, és változatos összeesküvés-elméleteket publikálnak arról, hogy az alt-right „trollok” beszivárogtak a Homeland Security soraiba, és törvénytelenül befolyásolták a döntéshozókat. Hiszen ők csak békésen törtek-zúztak, gyújtogattak és buzdítottak bizonyos társadalmi csoportok kiirtására, hát mi ebben a terrorizmus?

Szövetségi szinten ugyan még nincs eredménye az aláírásgyűjtésnek, azonban New Jersey állam nemzetbiztonsági hatósága (Homeland Security) máris lépett, és valóban terrorszervezetté nyilvánította az eltakart arccal őrjöngő, erőszakos balosok csürhéjét.

Ez azt jelenti, hogy a továbbiakban az antifa ideológiát követőket, vagy az azzal szimpatizálókat nemzetbiztonságilag kockázatos személynek tekintik, titkos megfigyelés alá vonhatják, s gyanús tevékenység észlelése esetén le is tartóztathatják.

Hírdetés

Az állam területén működő sajtószerveknek tilos a terrorszervezetként nyilvántartott csoportoknak médiafelületet biztosítani, tagjait riportalanyként megszólaltatni, weboldalaikat és közösségi felületeiket pedig kötelesek haladéktalanul törölni a szolgáltatók.

Az érintettek természetesen internetszerte heves őrjöngésben törtek ki, és változatos összeesküvés-elméleteket publikálnak arról, hogy az alt-right „trollok” beszivárogtak a Homeland Security soraiba, és törvénytelenül befolyásolták a döntéshozókat. Hiszen ők csak békésen törtek-zúztak, gyújtogattak és buzdítottak bizonyos társadalmi csoportok kiirtására, hát mi ebben a terrorizmus?

Ha szövetségi szinten is sikerül hasonló döntést elérni, az nagyban befolyásolhatja a szélsőbaloldal európai megítélését is. Bizonyos EU-tagállamokban, például Csehországban már most is veszélyes szélsőséges csoportként tekintenek a vörös huligánokra, és ott akadályozzák szervezkedésüket, ahol csak lehet.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »