Tesco-sztrájk: ezekben az áruházakban egyáltalán nem dolgoznak

A kecskeméti, szombathelyi, ózdi, hódmezővásárhelyi és tököli Tesco áruházak minden dolgozója sztrájkba lépett – közölte Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének vezetője az MTI érdeklődésére. Hozzátette: a fővárosban az Aréna Plázában lévő bolt bizonyos pultjaiban, a Pesti úton lévő áruházban pedig egyáltalán nem dolgoznak és mintegy harmincan léptek sztrájkba a Fogarasi úti Tescóban is.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Egerben jelenleg csupán a diákmunkások dolgoznak, míg Debrecenben néhány vezetőn kívül senki nem vette fel a munkát. Sárbogárdon csak korlátozva engedik be a vásárlókat az üzletbe, olyan sokan léptek sztrájkba – tette hozzá Bubenkó.

Hírdetés

Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete Tesco alapszervezetének elnöke az MTI kérdésére elmondta: a pénteki munkabeszüntetés mértékéhez hasonló a szombati is, talán egy kicsivel többen vesznek részt benne. Ugyanakkor szombatra több diákmunkást állított be a Tesco, ezért Karsai Zoltán arra számít, hogy a kasszáknál gyorsabban haladhat a sor, mint pénteken. Hozzátette, a diákok beállása nem feltétlenül a sztrájknak szól, hétvégén egyébként is többen szoktak lenni.

Az MTI kereste a Tescót is, de az áruház későbbre ígért tájékoztatást.

Folytatódik a Tesco-sztrájk


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »