Tesco-sztrájk: itt az újabb fejlemény!

Kiemelték, a KASZ és a KDFSZ nem kötött semmilyen megállapodást a munkáltatóval. Karsai Zoltán, a KASZ Tesco-alapszervezetének elnöke a sztrájk-követelések közül az MTI-nek példaként említette a létszámot, a béremelést, a régóta a vállalatnál dolgozó munkavállalók megbecsülését, a bértorlódás problémáját és a munkaeszközök felülvizsgálatát.

Közölték, a szakszervezetek konstruktívan kívánnak együttműködni a munkáltatóval, ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy továbbra is sztrájkhelyzet van.

Fotós: Móricz-Sabján Simon

A Tesco az MTI-hez csütörtökön eljutatott közleményében arra mutatott rá, hogy a társaság a szerdai egyeztetésen olyan, a munkatársak érdekeit szem előtt tartó megoldás kialakítására törekedett, ami nem veszélyezteti a hosszú távon fenntartható működést.

A Tesco szerint építő jellegű tárgyalások folytak, számos ponton közeledtek az álláspontok, de vannak olyan területek, amelyek további egyeztetést igényelnek. Szeptember 11-én újra tárgyalóasztalhoz ülnek a felek, miközben a Tesco több témában is rendszeres találkozókat és közös munkacsoportok felállítását kezdeményezte – olvasható a vállalat közleményében.

Kifizetik a sztrájkoló Tesco-dolgozókat


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »