Tevecsikó született a Miskolci Állatkertben

Tevecsikó született a Miskolci Állatkertben

Tevecsikó született a Miskolci Állatkertben. Még március elején jött a világra, de születése után visszatértek a fagyok, így a gondozók csak most engedték a szabadba. Neve még nincs, azt később a közönség választhatja ki.

Egyre magabiztosabban lépked, de még nem távolodik messzire anyjától a Miskolci Vadaspark újszülött tevéje. Anyja 13 hónap vemhesség után március 8-án hozta világra.

„Ami akkor még szerencsésnek tűnő pillanat volt, mert egészen jó idő volt, de utána két-három napra sajnos visszajöttek a fagyok, és a havas időszak, és egész hidegek voltak. Úgyhogy az első egy-két hét az bizonyos értelemben izgalommal telt el, hogy nehogy probléma legyen. De mint láthatjuk, most már 22.-k napja él és egészséges, jól fejlődik, a mamája jól gondozza” – mondta Molnár Attila, a Miskolci Állat-és Kultúrpark igazgatója.

A tevecsikó anyjának, Líviának, a mostani a hatodik utódja, apja, Kalifa pedig sokáig az egyedüli nemzőképes csődör volt Magyarországon. Az állatkertekben nem ritkaság, hogy teve születik, a látogatók azonban minden alkalommal örülnek az új jövevénynek.

„Mi igazából most ezért jöttünk ki konkrétan, megnézni a kicsit, és hát nagyon örülünk neki, mert ez egy különlegessége lesz biztos itt a vadasparknak” – véli Majoros Virág.

A kis teve most még csak anyatejet fogyaszt, pár hónap után térhet rá a szilárd táplálékra. Egyelőre a nemét sem tudták teljes bizonyossággal megállapítani, így a névadással is várnak a gondozók. Az ötleteket később egy internetes szavazáson várják a közönségtől.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »