Tévedett, aki azt hitte, hogy nem Orbán Viktor áll az ÁSZ-büntetések mögött! Most az egyik minisztere utasítgatta a független szerveket a visszavonulásról

Tévedett, aki azt hitte, hogy nem Orbán Viktor áll az ÁSZ-büntetések mögött! Most az egyik minisztere utasítgatta a független szerveket a visszavonulásról

Micsoda?! Akkor most nem a kormánytól független állami szervek döntenek az ÁSZ-ügyben, hanem az Orbán-kormány?

Ugyanis az NGM közlésében az szerepel, Varga Mihály tárcavezető azt javasolta a NAV-nak, hogy ne indítson behajtási eljárást és ne érvényesítsen inkasszót az országgyűlési választásokat megelőzően.

Ismeretes, az ÁSZ által tiltott pártfinanszírozásnak nevezett összeget a pártoknak maguknak kell befizetnie, azonban az ennek megfelelő összegű büntetés érvényesítése a Magyar Államkincstár feladata. Viszont a közleményből kiderül, hogy Magyar Államkincstár az érintett pártoknak féléves felkészülési időszakot biztosít, kérelemre részletfizetési lehetőséget ajánl fel, melynek kezdete ez év július elseje.

“Így az Állami Számvevőszék által előírt fizetési kötelezettségek a pártok választások előtti költségvetési gazdálkodását és a kampány támogatásokat nem érintik”

– olvasható a közleményben.

Visszavonuló!

“Orbán Viktor megijedt és visszavonulót fújt! Az első csatát megnyertük, de nem szabad megállni, és el kell söpörni a korrupt zsarnokot és bandáját a választásokon”

– reagált a Facebook-oldalán a hírre Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője a haladék kapcsán pedig a Magyar Nemzetnek azt mondta: Orbán Viktor látja már, hogy az ÁSZ-eljárás kontraproduktív, az valójában a Fidesznek okoz kárt. Szerinte ezt mutatja az is, hogy “az előzetes várakozásokat messze meghaladóan alakul a Jobbik adománygyűjtése”, vagyis szerinte sokkal nagyobb a társadalmi felhajtóerő, mint a Fidesz által okozni próbált kár.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »