Tévedtünk: az ózdi Fidelitas mégsem együttérző

Mégsem áll ki a Fidelitas ózdi szervezete Janiczak Dávid ózdi polgármester mellett. Ismeretes, a Jobbik alelnökéről az Andy Vajna tulajdonában lévő Bors című bulvárlap „helyi információkra” alapozva állította, hogy a meggyilkolt borsodnádasdi lány az ő kiskorú szeretője volt. Janiczak közleményben reagált, elutasította a cikkben foglalt állításokat, és kijelentette, valóban segített a rendőrségnek, hogy fel tudják deríteni a tragikus ügyet.

A Fidelitas ózdi szervezetének Facebook-oldalán akkor megjelent az alábbi közlemény: A Fidelitas „teljes mértékben” elhatárolódik a cikkben állítottaktól. „Sajnálatosnak tartjuk, hogy a sajtószabadságot meglovagoló »firkászok« ilyen témájú és hangvételű cikkekkel zavarják húsvét áldott ünnepét. Ez NEM a mi politikai stílusunk. Továbbá felszólítjuk a cikk íróját, hogy az érintettektől kérjen elnézést, és javasoljuk, gondolkozzon el, megfelelő szakmát választott-e!” – írták.

Ez a közlemény később eltűnt az oldalról, helyette a következők jelentek meg:

A tegnapi napon feltörték a Fidelitas ózdi csoportjának Facebook-oldalát, amellyel kapcsolatban megindítottuk a hivatalos eljárást. Az ózdi Fidelitas elítéli Janiczak Dávidot, Ózd város polgármesterét. Ismételten felszólítjuk, hogy távozzon a közéletből és ne hozzon szégyent a városra folyamatos, megmagyarázhatatlan botrányaival, amelyek az elmúlt hetekben láttak napvilágot.

Hogy a Bors firkászának stílusáról, illetve a pályaválasztásáról mit gondol az ifjúsági szervezet, azt már nem tudjuk meg az új kommünikéből. Ahogyan azt sem, hogy tekintettel vannak-e az elhunyt lány családjára.

MNO


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »