Tilos biciklizni a vizes vb-re épült kerékpáros hídon

Biztonsági emberek terelik el, vagy szállítják le a kerékpárról azokat a bicikliseket, akik óvatlanul megpróbálnak áttekerni a Duna Aréna melletti, 400 millió forintból (mindennel együtt pontosan bruttó 424 millióból) épült gyalogos-kerékpáros hídon – írja az Index. A híd, amelynek értelmét sokan megkérdőjelezték, kifejezetten a vizes világbajnokságra hivatkozva készült el, de egyelőre csak tolni lehet rajta a biciklit.

A Rákos-patak aréna felőli partján volt már bicikliút, és híd is van 300 méterrel feljebb. A frissen átadott, 6,3 méter széles híd viszont nem vezet sehová, ott jelenleg csak egy autóparkoló található. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kikezdhetetlen érvelése szerint viszont azért kellett megépíteni, mert kormányrendelet írta elő, hogy itt hídnak kell állnia. 

A 444.hu megjegyzi, hogy a híd rejtélyéhez tartozik az is, a most csak parkolónak használt túlparton 2019-re elvileg felépül a Danubio lakópark, amely közvetve Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. elnökének érdekeltsége. Seszták Miklós fejlesztési miniszter korábban tagadta, hogy bármi összefüggés lenne a beruházás és a hídépítés között.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »