Titkolja az iskola, hogy kiszappanozta-e a tanár egy hétéves kislány száját

Titkolja az iskola, hogy kiszappanozta-e a tanár egy hétéves kislány száját

Továbbra is titkolja a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola, hogy valóban kiszappanozta-e egy pedagógusuk a náluk tanuló hétéves kislány száját. Néhány napja robbant a hír: egy nagymama a közösségi oldalán arról írt, hogy unokája az esetet követően félelmében bepisilt, és egész nap a pisis ruhájában tartózkodott az iskolában, azóta pedig fél a szobájában villany nélkül maradni.

Lapunk az esetet követően kereste az iskolát vezető Kazi Máriát, aki arról beszélt: kiragadott, kiszínezett dolgot állított a nagymama – ráadásul a szülők tudta nélkül. Elmondta, korábban nem volt panasz az érintett pedagógusra, és a mostani eset után is hangsúlyozta a szülő, továbbra is szeretné, hogy ez a pedagógus tanítsa a gyereket, mert meg van vele elégedve. Hozzátette: céljuk, hogy ha lezárult a vizsgálat, tájékoztassák a sajtót, mert olyan vád érte az iskolát, hogy muszáj elmondaniuk az álláspontjukat.

Ehhez képest már kevésbé volt készséges az igazgató, mikor szerdán kerestük. Ekkor mindössze annyit mondott telefonon: az iskola honlapjára feltettek egy közleményt, amelyben mindent megfogalmaztak, és bővebben nem szeretne hozzáfűzni semmit, majd további kérdésünk közben bontotta a vonalat. Az említett közlemény egyébként nem sok konkrétumot nem tartalmaz. Mint írták, két alkalommal is kivizsgálták az ügyet. „Az érintettekkel az ügyet az intézményvezető tisztázta, a szükséges intézkedést megtette” – állították. Hozzátették azt is: az édesanya gyermeke személyiségi jogai érdekében nem járul hozzá, hogy az üggyel kapcsolatban bármiféle részlettel szolgáljon az intézmény a sajtó számára, és kérik a média képviselőit ennek a tiszteletben tartására.

Vagyis az iskola még csak azt sem közölte, hogy megállapították-e az érintett pedagógus felelősségét, és ha igen, akkor ez milyen következményekkel járt rá nézve. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »