Titkosszolgálati eszközökkel figyelik meg Volnert?

Titkosszolgálati eszközökkel figyelik meg Volnert?

Volner János jobbikos, nem közszereplő nőismerőseit zaklatják a privát telefonszámaikon, hogy volt-e már kapcsolatuk a politikussal – állítja az ellenzéki párt frakcióvezetője. Szerinte titkosszolgálati eszközöket vethettek be ellene.

Megrendeltek egy titkosszolgálati eszközökkel folytatott magánnyomozást ellenem – állította Facebook-oldalán a Jobbik frakcióvezetője, Volner János. A politikusról a Ripost bulvárportál közölt egy olyan fotósorozatot, amin a politikus egy nőismerősével keres fel egy bozótos területet. A lap bár egyértelműen nem írta le, arra utalgatott, hogy a családos politikus szexuális kapcsolatba keveredett egy hölggyel, aki nem a felesége.

 

Különös szerepben Ómolnár bulvárlapja

A fotókat, ahogy a Spéder Zoltán magánéletét bemutató képeket, ezúttal is rögtön átvette a Habony Árpád érdekköréhez köthető és a századvéges G. Fodor Gábor által főszerkesztett 888, de a nemrég Andy Vajna tulajdonába került TV2 Tények című műsora is, aminek híreiért a Storyt Ómolnár Miklós után vezető Kökény-Szalai Vivien felel. Ómolnár pedig jelenleg a Ripost mellett a Faktor.hu főszerkesztője is, melynek korábbi vezetője, György Bence már az Origo.hu élén található meg. A szálak tehát finoman szólva is összeérnek, noha a Ripost hivatalosan nem tartozik a Habony-körbe (szemben a Modern Media Group lapjaival, a 888-cal és a Lokállal). Igaz, a Heti Válasz korábban arról írt: Ómolnár személyesen Habonynak mutatta be a portált a Ripost indulása előtt. A Habony-féle festményügyet annak idején a Ripost „Így pukkadt ki a Nagy Kölcsönfestmény Lufi. Bécsben ez mindennapos” címmel próbálta semlegesíteni, és a bulvárhírek mellett kifejezetten gyakran ír a Jobbikhoz kötött, gyanúsnak bemutatott ügyekről. A mostani képsorozat előttiek viszont a bulvár kategóriába nehezen illettek bele.

Bár a Ripost azt írta, olvasójától kapta a képeket, feltűnő, hogy a benzinkúttól folyamatosan dokumentálták Volner útját, mintegy már ekkor azt sejtetve, hogy valami gyanúsat tervezhet.

Hírdetés

Jobbikos nőket keresnek a privát számaikon

Volner szerint hosszú ideje tartó, váltott autókkal történő megfigyeléssorozatról van szó, egyébként pedig nem azért álltak meg, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek, mint ahogy azt a Ripost sejttette. A frakcióvezető közölte, az utóbbi időben több jobbikos, nem közszereplő nőismerősét is megkeresték a privát mobiltelefonszámukon, és arról kérdezték őket, volt-e viszonyuk a politikussal. Mégpedig ennél sokkal trágárabb kifejezéseket használva. „Arra már gondolni sem merek, hogy honnan tudhatnak a sehol nem szereplő magán mobiltelefon számokról” – írta Volner.

A nemrég megválasztott frakcióvezető hozzátette azt is: a Nemzetbiztonsági Bizottságba delegált jobbikos Mirkóczki Ádám május 15-én jelezte a rendészeti államtitkárnak a titkosszolgálati eszközökkel folytatott megfigyeléssorozat tényét, illetve írásban is feljelentést tettek, miután országgyűlési képviselővel szemben történhetett titkos adatgyűjtés.

A politikus bejegyzése végén a fideszes politikusoknak üzent: „Kedves fideszes politikusok, ezúttal messzire rúgtátok a pöttyöst. Működött eddig a magyar politikában egy íratlan szabály: tiszteletben tartottuk a magánélet intimitását, és nem próbáltuk a politikai ellenfeleinket ezen keresztül lejáratni. Ti ezen most túlléptetek.”

Ki az a Volner János? – kérdezte Orbán Viktor

Kerestük az Alkotmányvédelmi Hivatalt azzal kapcsolatban, tudnak-e Volner János megfigyeléséről, történt-e ilyesmi, és Volnerék bejelentése után megkezdték-e az ügy feltárását. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket. Kerestük Ómolnár Miklóst is többször telefonon, de nem reagált, így e-mailben kérdeztük arról: mit gondolnak a titkosszolgálati módszerekről szóló feltételezésről. Megkérdeztük azt is, valóban egy olvasójuktól, privát e-mail címről vagy kormányközeli köröktől kapták-e a fotókat, és hogy egy esetleges nyomozás során is megerősítik-e majd ezt. Többször kerestük telefonon Volner Jánost is, de ő sem volt eddig elérhető.

Emlékezetes, nemrég a parlamentben tette fel azt a kérdést Volner János a miniszterelnöknek: ki az a Habony Árpád, mi a feladata a kormány köreiben? Orbán Viktor ezúttal is kitért a válaszadás elől, ugyanakkor visszakérdezett ő is: ki az a Volner János? A kormányfő adócsalónak nevezte a politikust, kifejtve, hogy a frakcióvezető egyik korábbi cége több mint tízmillió forint áruforgalmi adót vont le jogosulatlanul. Volner emiatt később közölte, polgári pert indít Orbánnal szemben a kijelentés miatt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »