Tizennégy évvel ezelőtti gyilkosság ügyében emeltek vádat

Egy fiatal nő holttestét találták meg Győrben, a Mosoni-Duna szakasz árterének töltésén még 2003. szeptember 23-án. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a nő bűncselekmény áldozata lett, ám a nyomozók erőfeszítése a bűncselekmény elkövetőjének elfogása érdekében 14 évvel ezelőtt nem hozott eredményt – írja a Police.hu.

Azonban az eltelt évek alatt az ügyben több információ is keletkezett, ezek valóságtartalmát minden esetben ellenőrizték a rendőrök. Az idei év elején, egy másik bűncselekmény kapcsán a nyomozók látókörébe került egy 37 éves gönyűi férfi, aki ­ – a 2003. évben rögzített és bűnjelként lefoglalt tárgyi bizonyítási eszközök, valamint a szakértői vélemények alapján – a 14 évvel korábban történt emberölés feltételezett elkövetője volt.

A nyomozók 2017. január 11-én hajnalban az otthonában elfogták a férfit, majd a megyei rendőr-főkapitányságra előállították és – őrizetbe vétele mellett – emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A gyanúsított a helyszíni kihallgatása alkalmával részletes beismerő vallomás tett.

A férfi elmondta, hogy a bűncselekmény napján Sashegypusztán figyelmetlensége miatt elütötte az út mellett kerékpározó 22 éves lányt, akiről azt hitte, hogy a baleset következtében a helyszínen életét vesztette. A következményektől tartva a sértettet az autója csomagtartójába tette, majd a baleset helyszínéről elhajtott Bőny felé. Néhány perces út után egy földes mellékútra kanyarodott, mivel meghallotta, hogy a lány a kocsi hátuljában magához tért és mozgolódott. Megállt és azért, hogy a sértett a későbbiekben ne ismerje fel, egy zsinórral megfojtotta, majd hazament akkori győri lakóhelyére. Később az esti órákban visszament a tetthelyre, áldozata holttestét Győrbe vitte és a Mosoni-Duna árterénél hagyta. A bűncselekmény elkövetéséhez használt gépjárművet másnap Szlovákiában egy illegális autóbontóban eladta.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a 22 éves lány halálát a bántalmazás okozta.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 37 éves gönyűi férfival szemben emberölés bűntette miatt folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek megküldte.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »