Tízezrek hallgatták a pápát

Tízezrek hallgatták a pápát

A szíriai háború befejezését sürgette hagyományos húsvéti „Urbi et Orbi” áldásában Ferenc pápa. A Szent Péter-bazilika előtt tartott húsvéti miséjét tízezrek követték. Előzőleg, szombat este a pápa 8 felnőttet – köztük egy nigériai migránst – keresztelt meg a húsvéti vigílián.

Tízezrek várták a pápát a római Szent Péter téren. A húsvét kiemelt szent eseménye a húsvétvasárnapi mise és az azt követő “Urbi et Orbi”, vagyis a városnak és a világnak szóló pápai áldás.

A katolikus egyházfő idén is a szíriai háborút tartotta a világ botrányának, ennek a vérontásnak az azonnali befejezését kérte a harcban szembenálló felektől.

A béke gyümölcseit kérjük az egész világ számára, mindenekelőtt a szeretett és megkínzott Szíria számára, amelynek lakosságát kimerítette már a véget nem érő háború – mondta Ferenc pápa.

A pápa szerint a világ megvetettjei számára Krisztus üzenetének ereje adhat reményt. Főleg azok számára, akiket – a megfogalmazása szerint – e selejt kultúra kivet magából, vagyis a menekültek és migránsok számára.

A jemeni, az izraeli-palesztin és a koreai konfliktus kapcsán a pápa kifejezte reményét, hogy a megosztottság és az erőszak helyett a párbeszéd és kölcsönös tisztelet fog felülkerekedni, és a bölcsesség vezeti majd a tárgyalófeleket.

Előző este, szombaton a húsvéti virrasztáson, a vigílián Ferenc pápa rövid beszédében arra emlékeztetett, hogy a húsvét a hit megújításáról szól, és figyelmeztetett, hogy bár a mai kor embere megadja magát annak az életérzésnek, hogy semmit sem tehet az igazságtalanságok ellen, a keresztényeknek fel kell lépniük ez ellen.

A katolikus egyházfő a vigílián hagyományosan új egyháztagokkal ünnepel, így a mostani szertartáson is nyolc személyt – köztük egy Olaszországban befogadott nigériai migránst – keresztelt meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »