Több hangfelvétel alapozza meg Gyárfás Tamás felbujtói szerepét Fenyő kivégzésében – hamarosan cifrább dolgokra is fény derül

Több hangfelvétel alapozza meg Gyárfás Tamás felbujtói szerepét Fenyő kivégzésében – hamarosan cifrább dolgokra is fény derül

Több hangfelvétel alapozza meg Gyárfás Tamás felbujtói szerepét Fenyő kivégzésében – hamarosan cifrább dolgokra is fény derül

Nem egy, hanem több kompromittáló hangfelvételt készített Portik Tamás a Gyárfás Tamással folytatott beszélgetéseiről 2000 és 2004 között, és ezek a felvételek a rendőrség birtokában vannak – ezt állítja belügyi forrásra hivatkozva a Heti Válasz legfrissebb számában. A lap szerint néhány hónapon belül cifrább dolgok is követnek majd. Erről azonban egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a mostani ügy egy vagy több szereplőjéhez kapcsolódik.

Mivel Fenyő János milliárdos médiavállalkozót 1998 februárjában ölték meg, lap szerint a bizonyító erejű hangfelvételek „nem a Fenyő-gyilkosság előkészítéséről, hanem a tett következményeiről szóló beszélgetések, amelyek Gyárfás felbujtói szerepéről árulkodnak”.

A Heti Válasz forrásai a következőképpen rekonstruálták a hangfelvételek keletkezéstörténetét:

Hírdetés

– Portik Tamás az olajügyek miatt bujkált, állítólag külföldön;

– Amikor a 2000-es évek elején hazajött, kezdte rendezni itthoni viszonyait és Gyárfással is felvette a kapcsolatot, rendszeresen beszéltek személyesen és telefonon, ezeket a beszélgetéseket pedig Portik rögzítette, szándékosan úgy, hogy a producer felbujtói szerepe világossá váljon.

A Heti Válasz szerint a „fontos dolgait” mindig a bizalmasainál tartó Portikot, akit 2012 nyarán vettek őrizetbe, a Gyárfás-archívumot Jozef Rohacnak adta oda, tehát annak az embernek, akit már jogerősen elítéltek a Fenyő-gyilkosság ügyében, mint végrehajtót. Rohacot 2008-ban vette őrizetbe a cseh rendőrség, a hangfelvételeket Rohac a Heti Válasz szerint a testvérének, Stefan Rohacnak adta megőrzésre. Az elmúlt időszakban Stefan Rohac és köre elkezdte „feldolgozni” a Gyárfás-anyagot, ennek része volt, hogy tavaly szeptemberben Imrich K-n keresztül megzsarolta a producert. Gyárfás azonban feljelentést tett, így jutottak el a nyomozók Imrick K-ig, majd rajta keresztül Stefan Rohacig. Vagyis miközben Gyárfás „áldozatként” fordult a rendőrséghez, a rendőröket a maga ellen szóló terhelő hangfelvételekig juttatta. Ennek az információnak egyébként ellentmond a Magyar Idők azon értesülése, miszerint Gyárfás csak a rendőrök érdeklődésére állt elő a hangfelvétellel, azt nem maga a producer adta oda a rendőrségnek. A hangfelvételek a lap szerint elegendőek voltak ahhoz, hogy Gyárfást meggyanúsítsák.

A Heti Válasz szerint nem politikai ügyről van szó, egész egyszerűen arról, hogy a rendőrségnek szerencséje volt, amiért Rohacék „akcióba léptek”, majd Gyárfás emiatt a rendőrséghez fordult. Ameddig ugyanis Gyárfás nem tett feljelentést, a lap szerint a rendőrségnek fogalma sem volt a hangfelvételek létezéséről. 

Érdekes ugyanakkor, hogy a lap szerint 2000 és 2004 között készültek a hangfelvételek, 2003-ig ugyanis Portik még – elvileg – bujkált, körözés alatt állt. 

Hamarosan jön valami nagy

Az eset – egy jelenlegi sportdiplomata, volt médiamogul őrizetbe vétele, illetve az exfőügyész meggyanúsítása bűnpártolással – bűnügyi szenzációnak nevezhető, amit a lap szerint néhány hónapon belül cifrább dolgok is követnek majd. Erről azonban egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a mostani ügy egy vagy több szereplőjéhez kapcsolódik. A konkrétumok egyelőre minősített adatok, vagyis államtitkot képeznek.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »