Több millió euró értékű ékszert raboltak el a párizsi Ritz hotelből

Több millió euró értékű ékszert raboltak el a párizsi Ritz hotelből

Több millió eurónyi ékszert rabolt el szerda este öt fegyveres a párizsi Ritz luxusszállóból, miután fejszével betörték a hotel kirakatait – közölték rendőrségi források.

Az álarcos támadók közül három férfit a helyszínen elfogtak, két fegyveresnek azonban sikerült elmenekülnie mintegy 4,5 millió euró értékű ékszerrel. A motoron elmenekült támadókat nagy erőkkel keresi a rendőrség.

Az öt férfi este fél 7-kor lépett akcióba a belvárosi Vendome téren álló luxushotelnél, amelyet számos ékszerbolt vesz körül. „A környékbeli neves ékszerboltok a Ritz kirakataiban állítják ki az ékszereiket” – hangsúlyozta a rendőrség.

Rendőrségi források szerint a támadók fejszével betörték a szálló kirakatait és onnan kiemelték az ékszereket – írja az MTI.

Az Independent beszámolója szerint az eset során senki sem sérült meg. A Sky Newsnak szemtanúk azt mondták, legalább tíz lövés dördült, és az egyik támadó símaszkot viselt.

A kerületben 2014 után megerősítették a rendőrségi jelenlétet, miután a téren – ahol a francia igazságügyi minisztérium is található – több ékszerboltot is kiraboltak.

A BFM hírtelevízió értesülése szerint a három őrizetbe vett férfi párizsi lakos.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »