Több mint 80 milliárdos támogatás a kertészetnek

A Miniszterelnökség három vidékfejlesztési pályázaton, 366 kérelem támogatásáról döntött. A kertészeti ágazat fejlesztésére a Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési programban (Vp) több mint 86 milliárd forintot különített el.

Az ültetvénytelepítést, illetve a gomba- és hűtőházak, valamint az üveg- és fóliaházak létesítését, korszerűsítését támogató felhívások első benyújtási szakaszában beadott kérelmekről hoztak döntést.

Az ültetvénytelepítést támogató felhíváson első körben 154 kérelem nyert összesen 4,24 milliárd forintot. A gomba- és hűtőházak létesítésére és korszerűsítésére beérkezett kérelmek közül 98 részesült pozitív elbírálásban, összesen 7,76 milliárd forint értékben. Az üveg- és fóliaházak esetében 114 kérelem, összesen 15,66 milliárd forint támogatásban részesülhet a beruházások megvalósításához.

A Miniszterelnökség felhívja a figyelmet, hogy a kertészeti pályázatok még nem értek véget, a felhívások további szakaszainak kiértékelése még zajlik, az eredményről ősszel kapnak értesítést a pályázók.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »