Több tucat palesztin sebesült van a jeruzsálemi Óvárosnál

Több tucat palesztin sebesült meg a zavargásokban, amelyek a Mecsetek tere felé vezető utaknál az izraeli detektoros kapuk miatt törtek ki. Több száz muszlim tiltakozó gyűlt össze a jeruzsálemi Óváros Oroszlános kapujánál. A lázadó csoportokat a rendőrség tömegoszlató fegyverekkel próbálta meg elrettenteni.

A tömeg nem oszlott el, kövekkel kezdte dobálni a biztonságiakat. Az összecsapások során pedig több tucat palesztin sérült meg.

Nem megyünk be mindaddig az al-Aksza mecsetbe, amíg a rendőrség megalázza az imádkozókat. Továbbra is idejövünk minden nap, és a kapuknál imádkozunk. A végtelenségig folytatjuk a harcunkat. Jogunk van bemenni ellenőrzés nélkül – mondta az egyik palesztin.

Az al-Aksza mecset vallási felügyeletét ellátó tanácsa összehívott egy válságértekezletet, ami után azt hirdették ki: aki átmegy a kapukon a mecsetek felé tartva, annak semmit sem ér az imája.

A Mecset terét azután zárták le, hogy két izraeli katonát megöltek a múlt héten. Az épületet a merénylet után átkutatták és több tucat kést, egyéb bántalmazáshoz használható eszközt találtak.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »