Többet járunk könyvtárba és múzeumba

Többet járunk könyvtárba és múzeumba

Folyamatosan emelkedik a múzeumok és könyvtárak látogatottsága – mondta Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

A színházak mellett – amelyek látogatottsága hatvan százalékkal emelkedett az elmúlt években – a múzeumok is jól teljesítettek: a 2008-es válság kitörése óta először nőtt 10 millió fölé a látogatók száma – jelentette ki Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

Hozzátette: a kormány jelentős mértékben támogatja ezen intézmények felújítását. Tavaly 360 milliárd forintnyi infrastruktúra-fejlesztésről született döntés, amelyek a következő 4-5 esztendőben valósulhatnak meg.

Kiemelte, majdnem minden településen van könyvtári szolgáltatás és 2600 felett van a fiókkönyvtárak száma, amelyek mintegy háromnegyedét már felújították.

Az államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című keddi műsorában a témában elmondta, a kulturális tárca külön pályázatot biztosít a múzeumoknak, hogy minden évben megújíthassák, bővíthessék állandó tárlataikat.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »