Töltényeket dobálnak az utasok csomagjaiba Manilában

Fülöp-szigeteki parlamenti képviselők is felháborodtak egy, a manilai reptéren tapasztalt állapotok miatt.

A „töltényes átverés” – amelyet a manilai reptéren már egy ideje elkövetnek ismeretlenek – lényege, hogy amíg az utasok sorban állnak a biztonsági ellenőrzéshez, töltényeket ejtenek a csomagjaikba – írja a BBC. A töltényekkel persze fennakadnak az utasok az ellenőrzésen, amelyet követően bírságot kell fizetniük, vagy eljárás is indulhat ellenük lőszer illegális birtoklása miatt.

Nemzetközi szempontból is kezd kínossá válni a helyzet – ezt a képviselőház turisztikai bizottságának vezetője, Sherwin Gatchalian mondta. Ralph Recto szenátor pedig a klasszikus „ki őrzi az őrzőket?” kérdés felvetésével arra mutatott rá, hogy a reptéri biztonsági szolgálatnak rá kellene néznie saját munkatársainak körmére is.

Hírdetés

Bíróság elé kerülnek az ügyek

A közelmúltban két eset történt: az egyik alkalommal napokra bezártak töltény birtoklása miatt egy Hongkongban dolgozó Fülöp-szigetekit, míg egy japán állampolgárnál két lőszert is találtak, őt is letartóztatták. Korábbi esetekben egyeseket elengedtek, mert kiderült, vaktöltényt találtak náluk. Mások esete a bíróságig jutott, mert nem voltak hajlandóak beismerni, hogy sajátjuk volt a lőszer.

A Ninoy Aquino nemzetközi repülőtér megkezdte az ügy kivizsgálását.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »