Tömeges ételmérgezés egy angyalföldi étteremben

Harmincketten betegedtek meg azok körül, akik az egyik angyalföldi grill étteremben fogyasztottak néhány héttel ezelőtt – írja a HavariaPress. Három ember kórházi ellátásra szorult.

A XIII. kerületi Visegrádi utcai Trófea Grill étterem vendégei közül a közelmúltban többen is hasmenést kaptak és hányással járó rosszullétre panaszkodtak – olvasható a hírügynökség oldalán.

Hírdetés

A tömeges rosszullétek miatt az illetékes ÁNTSZ vizsgálatot indított, valamennyi ételmintát bevizsgálták és mind a 38 alkalmazottól székletmintát vettek. Ebből arra lehet következtetni, hogy ebben az időszakban az éttermi dolgozók között calicivírus járvány zajlott, melynek során a konyhai eszközök és az ételek is szennyeződhettek. Ezért a népegészségügyi hatóság több százezer forintra bírságolta és teljes fertőtlenítésre kötelezte az étterem vezetőjét.

A fővárosi kormányhivatal népegészségügyi osztálya a történtek után elrendelte az étterem minden helyiségének fertőtlenítőszeres nagytakarítását, a dolgozók soron kívüli székletszűrő vizsgálatát – számolt be a HavariaPress.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »