Tömeges szexuális erőszak: öt gyanúsítottat elfogtak

Tömeges szexuális erőszak: öt gyanúsítottat elfogtak

Legalább 80 áldozata van a kölni főpályaudvarnál szilveszter éjjelén történt támadásnak, eddig 90 feljelentés érkezett a rendőrségre. Mint ismert, fiatal férfiak hordákba verődve „vadásztak” nőkre, inzultálták, fogdosták és meglopták őket. Hasonló esetek történtek Hamburg vigalmi negyedében is. Köln polgármestere válságtanácskozást hívott össze keddre, eddig mintegy öt gyanúsított van rendőrkézen.

Mennyire lesz veszélyes Kölnben ünnepelni? Az új év kezdete óta az egész várost ez a kérdés foglalkoztatja a település főpályaudvarán szilveszter éjjel történt szexuális támadásokat követően – írja a helyi Kölner Stadt Anzeiger. Mint arról az MNO is beszámolt, fiatal férfiak hordákba verődve „vadásztak” nőkre, inzultálták, fogdosták és meglopták őket. A Bild.de értesülései szerint mintegy 80 nőt molesztáltak a városban, a Frankfurter Allgemeine Zeitung a Kölner Stadt-Anzeiger híradására hivatkozva pedig arról ír, hogy a megtámadott nők közül voltak, akiknek a szoknyája alá nyúltak, vagy akiről letépték alsóneműjét. Wolfgang Albers, a helyi rendőrség vezetője azt mondta, az elkövetők egy nagyjából ezerfős csoportból kerültek ki, akik „kinézetük alapján az arab vagy az észak-afrikai térségből származtak”.

Hasonló esetek történtek Hamburg vigalmi negyedében is. A Bild.de a hamburgi esetek kapcsán szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy az elkövetők javarészt külföldi férfiaknak tűntek, feltehetőleg észak-afrikaiak voltak.

90 feljelentés, 80 érintett

Tíz rendőrtisztviselő alkotja a tettesek felderítésén dolgozó kölni nyomozócsoportot – számolt be a Kölner Stadt Anzeiger. A lap értesülése szerint eddig 90 feljelentés érkezett a rendőrségre, ebből mintegy 80 áldozat.

Eddig mintegy öt gyanúsítottat fogtak el, ám erőszakoskodás egyikükkel kapcsolatosan sem bizonyított. Két gyanúsítottat vettek őrizetbe lopás elkövetése miatt.

A mértékadó Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint a kölni polgármester válságtanácskozást hívott össze a mai napra az eset miatt, több rendőrségi vezetőt is vár a város első embere. A tanácskozás célja, hogy olyan intézkedésekben állapodjanak meg, amelyek segítenek a hasonló esetektől megóvni „különösen a nőket”.„Felháborító, ami történt” – nyilatkozta a Kölner Stadt-Anzeiger című lapnak Henriette Reker. „Az nem lehet, hogy a Kölnbe érkezők támadástól rettegjenek” – hangsúlyozta. Mint mondta, nem tudják tolerálni, hogy ez esetben joghézag állt elő. Reker a rendőrség azonnali támogatását sürgette.

Cikkünk folyamatosan frissül.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »