Tömegével támadnak nőkre a párizsi metróban

A Le Figaro, vezető, francia napilapban jelent meg egy riport a párizsi metróvonalakon mindennapivá vált szexuális zaklatásokról. A lap rendőrségi információkra alapozva arról ír, hogy a metrókon elkövetett szexuáils bűncselekmények túlnyomó többségét “észak-afrikai migránsok” követik el.

gészen durva állapotok vannak a francia fővárosban: egy külön mobilapplikációt fejlesztettek azok számára, akik nem akarnak egyedül utazni és másokkal együtt utaznának a veszélyes vonalakon.

A Le Figaro nevű vezető francia napilap arról írt riportjában, hogy a párizsi metróvonalakon naponta 80 rendőr teljesít szolgálatot annak érdekében, hogy kiszűrjék azokat a férfiakat, akik a tömeget kihasználva szexuálisan zaklatják az utasokat.

A Le Figaro riportjában Fabient, a metrókban szolgálatot teljesítő rendőrök egyikét szólaltatta meg. A francia rendőr elmondása szerint a szexuális célzatú támadásokat leggyakrabban a város északi részében, az arra közlekedő 2-es, 4-es és 13-as vonalakon követik el. Elmondta a nagy tekintélyű francia lapnak, hogy több mint 10 éve végzi ezt a feladatot és az elkövetők nyomasztó többsége “észak-afrikai migráns”.

Az áldozatok között a nők mellett (az életkor nem számít) egyre gyakrabban férfiak is szerepelnek. A riportból döbbenetes dolgok is kiderültek: egy külön mobil applikációt fejlesztettek ki azok számára, akik nem akarnak egyedül utazni és másokkal együtt utaznának a veszélyes vonalakon, de előfordul olyan, hogy a szerelvények nem állnak meg a legveszélyesebb megállókban.

A fenti folyamatok alátámasztására felmérésekre is hivatkozik riportjában a Le Figaro:

Île-de-France-ban a nők elleni erőszakos cselekmények 43% -a tömegközlekedés során történik.
Franciaországban a női utasok 87% -a azt állítja, hogy szexuális zaklatták már utazás közben.

Hunhír


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »